2013年职称英语等级考试《理工类C级》模拟一及答案解析.doc

上传人:orderah291 文档编号:1448586 上传时间:2020-01-30 格式:DOC 页数:17 大小:105.50KB
下载 相关 举报
2013年职称英语等级考试《理工类C级》模拟一及答案解析.doc_第1页
第1页 / 共17页
2013年职称英语等级考试《理工类C级》模拟一及答案解析.doc_第2页
第2页 / 共17页
2013年职称英语等级考试《理工类C级》模拟一及答案解析.doc_第3页
第3页 / 共17页
2013年职称英语等级考试《理工类C级》模拟一及答案解析.doc_第4页
第4页 / 共17页
2013年职称英语等级考试《理工类C级》模拟一及答案解析.doc_第5页
第5页 / 共17页
点击查看更多>>
资源描述

1、2013 年职称英语等级考试理工类 C 级模拟一及答案解析(总分:100.00,做题时间:120 分钟)一、第 1 部分:词汇选项(第 115 题,每题 1(总题数:15,分数:15.00)1.The nursery is bright and ( cheerful ) (分数:1.00)A.pleasantB.cleanC.peacefulD.large2.This kind of material was (seldom) used in building houses during the Middle Ages. (分数:1.00)A.neverB.rarelyC.oftenD.onl

2、y3.People from many places were (drawn) to the city by its growmg economy (分数:1.00)A.fetchedB.carriedC.attractedD.pushed4.The soldier (displayed) remarkable courage in the battle (分数:1.00)A.placedB.showedC.pointedD.decided5.How do you (account) for your absence from the class last Thursday? (分数:1.00

3、A.explainB.examineC.chooseD.expand6.About one (quarter) of the workers in the country are employed in factories (分数:1.00)A.thirdB.fourthC.tenthD.fifteenth7.She was (grateful) to him for being so good to her (分数:1.00)A.carefulB.hatefulC.beautifulD.thankful8.There are only five minutes left,but the o

4、utcome of the match is still in doubt (分数:1.00)A.resuhB.judgmentC.estimationD.even9.He is (certain) that the dictionary is just what 1 want(分数:1.00)A.sureB.angryC.doubtfulD.worried10.The (last) few weeks have been enjoyable (分数:1.00)A.closeB.nearC.pastD.seVeral11.What were the (consequences) of the

5、decision she had made? (分数:1.00)A.reasonsB.resultsC.causesD.bases12.They didnt (realize) how serious the problem was (分数:1.00)A.knowB.forgetC.doubtD.remembe13.We shall keep the money in (asecure) place (分数:1.00)A.cleanB.secretC.distantD.safe14.The great changes of the city (astonished) every visitor

6、 to that city (分数:1.00)A.attackedB.surprisedC.attractedD.interested15.The city has decided to (do away with) all the old buildings in its center (分数:1.00)A.get rid ofB.set upC.repairD.paInt二、第 2 部分:阅读判断(第 1622 题,每题(总题数:1,分数:7.00)(分数:7.00)(1).It is easy to determine whether smoking is hazardous(分数:1.

7、00)A.RightB.WrongC.Not mentioned(2).Smoking reduces ones life expectancy (分数:1.00)A.RightB.WrongC.Not mentioned(3).Smoking may induce lung cancer(分数:1.00)A.RightB.WrongC.Not mentioned(4).There is evidence that smoking is responsible for breast cancer (分数:1.00)A.RightB.WrongC.Not mentioned(5).Male sm

8、okers have a lower death rate from heart disease than female smokers (分数:1.00)A.RightB.WrongC.Not mentioned(6).Nicotine is poisonous(分数:1.00)A.RightB.WrongC.Not mentloned(7).Filters and low tar tobacco make smoking safe (分数:1.00)A.RightB.WrongC.Not mentioned三、第 3 部分:概括大意和完成句子(第 233(总题数:2,分数:8.00)(分数

9、4.00)(1).Paragraph 2 _. (分数:1.00)A.B.C.D.E.F.(2).Paragraph 3 _.(分数:1.00)A.B.C.D.E.F.(3).Paragraph 4 _. (分数:1.00)A.B.C.D.E.F.(4).Paragraph 6 _. (分数:1.00)A.B.C.D.E.F.(分数:4.00)(1).Scientists ignored Lake Vida because they thought that a lake of ice_. (分数:1.00)A.B.C.D.E.F.(2).Scientists expect that the

10、 life,if found in deeper water below the ice sheet_. (分数:1.00)A.B.C.D.E.F.(3).What the scientists will do in 2004_. (分数:1.00)A.B.C.D.E.F.(4).The salt concentration in the liquid water of Lake Vida_. (分数:1.00)A.B.C.D.E.F.四、第 4 部分:阅读理解(第 3145 题,每题(总题数:3,分数:45.00)(分数:15.00)(1).“we will need to cure our

11、 addiction to oil”Why does the author say so? (分数:3.00)A.Most of the energy on Earth comes from the SunB.Oil supply is increasing all the timeC.Demand for oil is increasing all the timeD.Oil supply is decreasin(2).Which of the following statements is NOT meant by the author,according to the second p

12、aragraph? (分数:3.00)A.Wood wets the ruel of choice before coalB.The use of coal is decliningC.Coal is the most environmentally unfriendly fuel next to oilD.Coal reserves are plentiful and will be likely to become the major fuel of choice(3).Which country is the biggest consumer of petroleum? (分数:3.00

13、A.The United StatesB.RussiaC.NorwayD.Venezuela(4).What do experts say about the earths fuel reserves? (分数:3.00)A.The earths fuel reserves will be accessible for the next 50 yearsB.There will soon be an energy crisisC.Conventional reserves will soon become inaccessibleD.Fuel demand will decline(5).W

14、hat is NOT the result of consuming fossil fuels according to the last paragraph? (分数:3.00)A.Rainforests will be destroyedB.Arctic ice will be meltedC.The earths temperature will be raisedD.The sea level will go up(分数:15.00)(1).What are researchers interested in doing as the road accidents worldwide

15、increase to a shocking rate? (分数:3.00)A.They are developing faster electric vehiclesB.They are analyzing road deaths occurring worldwide every yearC.They focus their research on safety and new fuelsD.They are designing fully automatic cars(2).According to the second paragraph,most road accidents hap

16、pen_. (分数:3.00)A.because drivers fall asleepB.because drivers make mistakesC.because of engine failureD.because of speeding(3).Which of the safety developments is NOT mentioned in the passage? (分数:3.00)A.Radars that can help drivers to see obstacles in fogB.Devices that can help drivers to see throu

17、gh big vehiclesC.Improvements in seat helts,pedal controls and tyresD.Windscreens that can help drivers to improve their vision(4).What is NOT the purpose of innovations that use satellite tracking and remote communications? (分数:3.00)A.To prevent car thieves from getting into your carB.To call for h

18、elp when ones car crashesC.To call for help when the car gets jammed in the trafficD.To track the car down when it is being stolen(5).What is true of robotic drivers? (分数:3.00)A.It will take some time before robotic drivers can be put to practical useB.Robotic drivers are not allowed to drive on bus

19、y roadsC.Robotic drivers can never replace human driversD.Robotic drivers are too expensive to use(分数:15.00)(1).The clock located inside our brains lS similar to our bedside alarm clock because_ (分数:3.00)A.it controls when we wake,when we eat and when we sleepB.it has a cycle of 24 hoursC.it is a cy

20、cle also called circadian rhythmD.it can alarm any time during 24 hours(2).What is implied in the second paragraph? (分数:3.00)A.Young childrens biological clock has the same rhythm with that of the teenagersB.People after puberty begin to go to bed earlier due to the change of the biological clockC.C

21、hildren before puberty tend to fall asleep earlier at night than adolescentsD.Teenagers go to bed later than they used to due to the light from the computer screen(3).In the third paragraph the author wants to tell the reader that_ (分数:3.00)A.it is natural for teenagers to stay up late and get up la

22、teB.staying up late has a bad effect on teenagersability to think and learnC.during puberty most teenagers experience a kind of gray cloudD.it is hard for teenagers to get out of bed in the morning(4).Which of the following statements is NOT true according to the fourth and fifth paragraphs? (分数:3.0

23、0)A.Our biological clock resets itself automaticallyB.light gets through our eyes and resets our biological clockC.Our internal clock as well as the alarm clock can be reset automaticallyD.Our internal clock,like the alarm clock,can be reset(5).According to the last two paragraphs,what did the previ

24、ous researchers think about the human eyes lightsensing system? (分数:3.00)A.The human eye had two lightsensing systemsB.The human eye had one lightsensing systemC.The human eye could sense the light of day more quickly than the dark of nightD.The human eye could reset our internal clocks in accordanc

25、e with the alarm clocks五、第 5 部分:补全短文(第 4650 题,每题(总题数:1,分数:10.00)A. There have been many attempts to redesign the periodic table since Dmitri Mendeleev drew it up in 1871 B. Railsback has still ordered the elements according to the number of protons they have C. “I imagine this would be good for unde

26、rgraduates” D. Railsback has listed some elements more than once E. And the size of elements symbol reflects how much of it is found in the Earths crust F. The traditional periodic table was well drawn (分数:10.00)A.B.C.D.E.F.A.B.C.D.E.F.A.B.C.D.E.F.A.B.C.D.E.F.A.B.C.D.E.F.六、第 6 部分:完形填空(第 5165 题,每题(总题

27、数:1,分数:15.00)(分数:15.00)A.coordinationB.cooperationC.compensationD.conditionA.withinB.aboveC.toD.onA.competeB.observeC.offendD.consentA.meehanicalB.movableC.automaticD.electronicA.anotherB.otherC.each otherD.one anotherA.BasedB.BasesC.Had basingD.BasingA.spaceB.locationsC.instructionsD.timeA.accordin

28、glyB.cleverlyC.virtuallyD.safelyA.bringingB.takingC.sendingD.carryingA.selectsB.completesC.usesD.testsA.at leastB.at mostC.at lastD.at bestA.SoB.HoweverC.BesidesD.ThereforeA.countB.amongstC.digitD.rateA.warnB.suggestC.inviteD.checkA.unknownB.fewC.untestedD.limited2013 年职称英语等级考试理工类 C 级模拟一答案解析(总分:100.

29、00,做题时间:120 分钟)一、第 1 部分:词汇选项(第 115 题,每题 1(总题数:15,分数:15.00)1.The nursery is bright and ( cheerful ) (分数:1.00)A.pleasant B.cleanC.peacefulD.large解析:2.This kind of material was (seldom) used in building houses during the Middle Ages. (分数:1.00)A.neverB.rarely C.oftenD.only解析:3.People from many places we

30、re (drawn) to the city by its growmg economy (分数:1.00)A.fetchedB.carriedC.attracted D.pushed解析:4.The soldier (displayed) remarkable courage in the battle (分数:1.00)A.placedB.showed C.pointedD.decided解析:5.How do you (account) for your absence from the class last Thursday? (分数:1.00)A.explain B.examineC

31、chooseD.expand解析:6.About one (quarter) of the workers in the country are employed in factories (分数:1.00)A.thirdB.fourth C.tenthD.fifteenth解析:7.She was (grateful) to him for being so good to her (分数:1.00)A.carefulB.hatefulC.beautifulD.thankful 解析:8.There are only five minutes left,but the outcome of

32、 the match is still in doubt (分数:1.00)A.resuh B.judgmentC.estimationD.even解析:9.He is (certain) that the dictionary is just what 1 want(分数:1.00)A.sure B.angryC.doubtfulD.worried解析:10.The (last) few weeks have been enjoyable (分数:1.00)A.closeB.nearC.past D.seVeral解析:11.What were the (consequences) of t

33、he decision she had made? (分数:1.00)A.reasonsB.results C.causesD.bases解析:12.They didnt (realize) how serious the problem was (分数:1.00)A.know B.forgetC.doubtD.remembe解析:13.We shall keep the money in (asecure) place (分数:1.00)A.cleanB.secretC.distantD.safe 解析:14.The great changes of the city (astonished

34、) every visitor to that city (分数:1.00)A.attackedB.surprised C.attractedD.interested解析:15.The city has decided to (do away with) all the old buildings in its center (分数:1.00)A.get rid of B.set upC.repairD.paInt解析:二、第 2 部分:阅读判断(第 1622 题,每题(总题数:1,分数:7.00)(分数:7.00)(1).It is easy to determine whether smo

35、king is hazardous(分数:1.00)A.RightB.Wrong C.Not mentioned解析:(2).Smoking reduces ones life expectancy (分数:1.00)A.Right B.WrongC.Not mentioned解析:(3).Smoking may induce lung cancer(分数:1.00)A.Right B.WrongC.Not mentioned解析:(4).There is evidence that smoking is responsible for breast cancer (分数:1.00)A.Rig

36、htB.Wrong C.Not mentioned解析:(5).Male smokers have a lower death rate from heart disease than female smokers (分数:1.00)A.RightB.Wrong C.Not mentioned解析:(6).Nicotine is poisonous(分数:1.00)A.Right B.WrongC.Not mentloned解析:(7).Filters and low tar tobacco make smoking safe (分数:1.00)A.RightB.Wrong C.Not men

37、tioned解析:三、第 3 部分:概括大意和完成句子(第 233(总题数:2,分数:8.00)(分数:4.00)(1).Paragraph 2 _. (分数:1.00)A.B.C.D.E. F.解析:(2).Paragraph 3 _.(分数:1.00)A. B.C.D.E.F.解析:(3).Paragraph 4 _. (分数:1.00)A.B.C.D.E.F. 解析:(4).Paragraph 6 _. (分数:1.00)A.B.C.D. E.F.解析:(分数:4.00)(1).Scientists ignored Lake Vida because they thought that

38、a lake of ice_. (分数:1.00)A.B. C.D.E.F.解析:(2).Scientists expect that the life,if found in deeper water below the ice sheet_. (分数:1.00)A.B.C. D.E.F.解析:(3).What the scientists will do in 2004_. (分数:1.00)A.B.C.D.E. F.解析:(4).The salt concentration in the liquid water of Lake Vida_. (分数:1.00)A. B.C.D.E.F.

39、解析:四、第 4 部分:阅读理解(第 3145 题,每题(总题数:3,分数:45.00)(分数:15.00)(1).“we will need to cure our addiction to oil”Why does the author say so? (分数:3.00)A.Most of the energy on Earth comes from the SunB.Oil supply is increasing all the timeC.Demand for oil is increasing all the timeD.Oil supply is decreasin 解析:(2)

40、Which of the following statements is NOT meant by the author,according to the second paragraph? (分数:3.00)A.Wood wets the ruel of choice before coalB.The use of coal is decliningC.Coal is the most environmentally unfriendly fuel next to oil D.Coal reserves are plentiful and will be likely to become

41、the major fuel of choice解析:(3).Which country is the biggest consumer of petroleum? (分数:3.00)A.The United States B.RussiaC.NorwayD.Venezuela解析:(4).What do experts say about the earths fuel reserves? (分数:3.00)A.The earths fuel reserves will be accessible for the next 50 yearsB.There will soon be an en

42、ergy crisis C.Conventional reserves will soon become inaccessibleD.Fuel demand will decline解析:(5).What is NOT the result of consuming fossil fuels according to the last paragraph? (分数:3.00)A.Rainforests will be destroyedB.Arctic ice will be meltedC.The earths temperature will be raisedD.The sea leve

43、l will go up 解析:(分数:15.00)(1).What are researchers interested in doing as the road accidents worldwide increase to a shocking rate? (分数:3.00)A.They are developing faster electric vehiclesB.They are analyzing road deaths occurring worldwide every yearC.They focus their research on safety and new fuel

44、s D.They are designing fully automatic cars解析:(2).According to the second paragraph,most road accidents happen_. (分数:3.00)A.because drivers fall asleepB.because drivers make mistakes C.because of engine failureD.because of speeding解析:(3).Which of the safety developments is NOT mentioned in the passa

45、ge? (分数:3.00)A.Radars that can help drivers to see obstacles in fogB.Devices that can help drivers to see through big vehiclesC.Improvements in seat helts,pedal controls and tyresD.Windscreens that can help drivers to improve their vision 解析:(4).What is NOT the purpose of innovations that use satell

46、ite tracking and remote communications? (分数:3.00)A.To prevent car thieves from getting into your carB.To call for help when ones car crashesC.To call for help when the car gets jammed in the traffic D.To track the car down when it is being stolen解析:(5).What is true of robotic drivers? (分数:3.00)A.It

47、will take some time before robotic drivers can be put to practical use B.Robotic drivers are not allowed to drive on busy roadsC.Robotic drivers can never replace human driversD.Robotic drivers are too expensive to use解析:(分数:15.00)(1).The clock located inside our brains lS similar to our bedside ala

48、rm clock because_ (分数:3.00)A.it controls when we wake,when we eat and when we sleepB.it has a cycle of 24 hours C.it is a cycle also called circadian rhythmD.it can alarm any time during 24 hours解析:(2).What is implied in the second paragraph? (分数:3.00)A.Young childrens biological clock has the same rhythm with that of the teenagersB.People after puberty begin to go to bed earlier due to the change of the biological clockC.Children before puberty tend to fall asleep earlier at night than adoles

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
  • STAS 6048 3-1983 Radio-interfercnces WIRE TELECOMMUNICATION INSTALLATIONS Permissible limits of radiointerferences and specifically test conditions《无线电干扰 电话线装置 可允许的无线电干扰限度和特殊测试环境》.pdf STAS 6048 3-1983 Radio-interfercnces WIRE TELECOMMUNICATION INSTALLATIONS Permissible limits of radiointerferences and specifically test conditions《无线电干扰 电话线装置 可允许的无线电干扰限度和特殊测试环境》.pdf
  • STAS 6048 4-1983 Radio interferences YEHICLES AND HQUIPEMENT WITH SPAHK IGNTED ENGINES Permissible limits of interferences and specifically lest conditions《无线电干扰 火花点火发动机车辆和设备 无线电干扰.pdf STAS 6048 4-1983 Radio interferences YEHICLES AND HQUIPEMENT WITH SPAHK IGNTED ENGINES Permissible limits of interferences and specifically lest conditions《无线电干扰 火花点火发动机车辆和设备 无线电干扰.pdf
  • STAS 6048 5-1971 Radio disUivbances F.LECTRICAL TRANSPORTATION Pcrmissibilc limits of interfcrcnco and special test conditions《无线电干扰 电输 干扰容许极限和检测的特殊环境(条件)》.pdf STAS 6048 5-1971 Radio disUivbances F.LECTRICAL TRANSPORTATION Pcrmissibilc limits of interfcrcnco and special test conditions《无线电干扰 电输 干扰容许极限和检测的特殊环境(条件)》.pdf
  • STAS 6048 6-1984 Radio interferences HIGH-FREUEXCY GENERATING APPLIAXCES AND INSTALLA-TIOXS FOR INDUSTRIAL SCIEN-TIFICAL MEDICAL.DOMESTICOR SIMILAR PURPOSESPermissible limits of in.pdf STAS 6048 6-1984 Radio interferences HIGH-FREUEXCY GENERATING APPLIAXCES AND INSTALLA-TIOXS FOR INDUSTRIAL SCIEN-TIFICAL MEDICAL.DOMESTICOR SIMILAR PURPOSESPermissible limits of in.pdf
  • STAS 6048 7-1980 Radio interferences ELECTRIC.AL APPARATUS MACHINES AND INSTALLATIONS Permissible limits of interferences and special conditions for test《无线电干扰 电子仪器、机器和安装 干扰容许极限和检测.pdf STAS 6048 7-1980 Radio interferences ELECTRIC.AL APPARATUS MACHINES AND INSTALLATIONS Permissible limits of interferences and special conditions for test《无线电干扰 电子仪器、机器和安装 干扰容许极限和检测.pdf
  • STAS 6048 8-1971 Radio disturbanee HIGH-VOLTAGE OVERHEAD TRANSMISSION LINKES AND ASSOClATED EQlUMENT Special methods of test《无线电干扰 高压架空传输链路和配套设备 特殊测试方法》.pdf STAS 6048 8-1971 Radio disturbanee HIGH-VOLTAGE OVERHEAD TRANSMISSION LINKES AND ASSOClATED EQlUMENT Special methods of test《无线电干扰 高压架空传输链路和配套设备 特殊测试方法》.pdf
  • STAS 6048 9-1980 Radio- interference RAD IO INTER FERENCE SUPPRESSION BY RADIO AND TELEVISSION REGEIVERS Permissible limits of interferences and special test conditions《无线电干扰.收音机和电.pdf STAS 6048 9-1980 Radio- interference RAD IO INTER FERENCE SUPPRESSION BY RADIO AND TELEVISSION REGEIVERS Permissible limits of interferences and special test conditions《无线电干扰.收音机和电.pdf
  • STAS 605-1987 CUP GRINDIXG-WHEELS Shapcs and dimensions《杯式砂轮 形状和尺寸》.pdf STAS 605-1987 CUP GRINDIXG-WHEELS Shapcs and dimensions《杯式砂轮 形状和尺寸》.pdf
  • STAS 6050-1980 Chemical analysis GRAVIMETRIC AND VOLUMETRIC ANALYSIS Glossary of terms《化学分析 重量和体积测定分析 术语表》.pdf STAS 6050-1980 Chemical analysis GRAVIMETRIC AND VOLUMETRIC ANALYSIS Glossary of terms《化学分析 重量和体积测定分析 术语表》.pdf
  • 相关搜索

    当前位置:首页 > 考试资料 > 职业资格

    copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
    备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1