公共英语四级-303及答案解析.doc

上传人:terrorscript155 文档编号:1460553 上传时间:2020-02-17 格式:DOC 页数:25 大小:128.50KB
下载 相关 举报
公共英语四级-303及答案解析.doc_第1页
第1页 / 共25页
公共英语四级-303及答案解析.doc_第2页
第2页 / 共25页
公共英语四级-303及答案解析.doc_第3页
第3页 / 共25页
公共英语四级-303及答案解析.doc_第4页
第4页 / 共25页
公共英语四级-303及答案解析.doc_第5页
第5页 / 共25页
点击查看更多>>
资源描述

1、公共英语四级-303 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Section Listening (总题数:0,分数:0.00)二、Part A(总题数:0,分数:0.00)三、综合题型(总题数:1,分数:5.00)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_四、Part B(总题数:1,分数:5.00)(1).The character of Hermione Granger is both(分数:1.00)填空项 1:_(2).What was beyond Rowlings expectation of the Harry books?(分数:

2、1.00)填空项 1:_(3).Her future books on Harry Potter are getting(分数:1.00)填空项 1:_(4).Rowlings favorite writer of all time is(分数:1.00)填空项 1:_(5).Rowlings favorite writer of all time is(分数:1.00)填空项 1:_五、Part C(总题数:0,分数:0.00)六、Questions 11-13 are (总题数:1,分数:3.00)A.Computerized equipment used in a business en

3、vironment in a modem office.B.Equipment used to create, store, process, or communicate information in a business environment.C.Equipment used in satellite offices.D.Equipment used to create a web page and download information from the Internet in a business or non-business environment.A.The rapid gr

4、owth of the service sector of the world economy.B.The invention of the computer.C.The rapid growth of the world economy.D.The blurring of the line between the computer and other equipment.A.They can establish links with their business associates.B.They do not have to make any business trips.C.They d

5、o not have to work in their offices anymore.D.They can improve their work efficiency.七、Questions 14-16 are (总题数:1,分数:3.00)A.Working women who have no time for cooking.B.Husband and children of working women.C.Working women who must travel on their own.D.Hotel personnel who must cater to working wome

6、n.A.A greater percentage of women are advancing professionally in the U.S. than previously.B.Professional men refuse to accompany their female colleagues on business trip.C.Each year there are more female tourists in the United States.D.Businesswomen become successful by showing a willingness to tra

7、vel alone.A.They can keep dirty clothes in it.B.They can keep business documents and papers they no longer need.C.They can keep currently required papers in it.D.They can look more professional.八、Questions 17-20 are (总题数:1,分数:4.00)A.the seasonal moving of creatures.B.settling down in a new place.C.t

8、he activity controlled by magnetism.D.knowing where one is going and making no mistakes.A.changes in temperature to help them migrate.B.the position of the sun to help them migrate.C.periods of light to help them migrate.D.the distance they have traveled to help them migrate.A.Their body clock.B.The

9、ir eyes.C.The change of the season.D.The earths magnetism.A.bird.B.fish.C.insect.D.land animal.九、Section Use of Eng(总题数:0,分数:0.00)十、Most worthwhile care(总题数:20,分数:20.00)1.(分数:1.00)A.jobB.wayC.meansD.company2.(分数:1.00)A.concerningB.followingC.consideringD.disregarding3.(分数:1.00)A.identificationB.ente

10、rtainmentC.accommodationD.occupation4.(分数:1.00)A.entirelyB.mainlyC.partlyD.totally5.(分数:1.00)A.itsB.hisC.ourD.their6.(分数:1.00)A.proposalB.suggestionC.considerationD.appraisal7.(分数:1.00)A.ThereforeB.HoweverC.NeverthelessD.Moreover8.(分数:1.00)A.makeB.fitC.takeD.leave9.(分数:1.00)A.majorityB.massC.minorit

11、yD.multitude10.(分数:1.00)A.ForB.SinceC.ThoughD.As if11.(分数:1.00)A.toB.forC.withoutD.with12.(分数:1.00)A.sinceB.thereforeC.furthermoreD.forever13.(分数:1.00)A.howeverB.thereforeC.thoughD.thereby14.(分数:1.00)A.aB.anyC.noD.the15.(分数:1.00)A.chanceB.basisC.purposeD.opportunity16.(分数:1.00)A.competitiveB.compete

12、ntC.competingD.compelling17.(分数:1.00)A.applyB.appealC.stickD.turn18.(分数:1.00)A.littleB.FewC.muchD.a lot19.(分数:1.00)A.withB.forC.toD.in20.(分数:1.00)A.preferencesB.requirementsC.tendenciesD.ambitions十一、Section Reading Co(总题数:0,分数:0.00)十二、Part A(总题数:0,分数:0.00)十三、Passage 1(总题数:5,分数:5.00)21.What does the

13、comment “This is logical.“ in line 5 of the first paragraph (underlined) mean?(分数:1.00)A.There is no clear way to determine the extent of our ancestors knowledge of plants.B.It is not surprising that early humans had a detailed knowledge of plants.C.It is reasonable to assume that our ancestors beha

14、ved very much like people in preindustrial societies.D.Human knowledge of plants is well organized and very detailed.22.Which of the following assumptions about early humans is expressed in the passage?(分数:1.00)A.They probably had extensive knowledge of plants.B.They thought there was no need to cul

15、tivate crops.C.They did not enjoy the study of botany.D.They placed great importance on the ownership of property.23.According to the passage, why has general knowledge of botany begun to fade?(分数:1.00)A.People no longer value plants as a useful resource.B.Botany is not recognized as a special branc

16、h of science.C.Research is unable to keep up with the increasing numbers of plants.D.Direct contact with a variety of plants has decreased.24.According to the passage, what was the first great step toward the practice of agriculture?(分数:1.00)A.The invention of agricultural implements and machinery.B

17、The development of a system of names for plants.C.The discovery of grasses that could be harvested and replanted.D.The changing diets of early humans.25.In line 15 of paragraph 2, what is the authors purpose in mentioning “a rose, an apple, or an orchid“?(分数:1.00)A.To make the passage more poetic.B

18、To cite examples of plants that are attractive.C.To give botanical examples that all readers will recognize.D.To illustrate the diversity of botanical life.十四、Passage 2(总题数:5,分数:5.00)26.It can be interred from the article that an inertial guidance system is similar to(分数:1.00)A.a gyroscope.B.a high

19、 speed vehicle.C.a navigator.D.a submarine.27.According to the selection, the basic concern of the inertial guidance system is(分数:1.00)A.space in three dimensions.B.poor visibility and meteorological conditions.C.the altitude and position of a vehicle.D.spacecraft productivity.28.The main purpose of

20、 this passage was(分数:1.00)A.to provide training information to new pilots and navigators.B.to motivate peoples interest in space travel.C.to explain how to use an inertial guidance system.D.to describe the structure and importance of an inertial guidance system.29.The inertial platform is mainly use

21、d(分数:1.00)A.to prevent the ship or plane from moving off course.B.to send information from the ground control unit.C.to maintain the speed of the ship or plane.D.to prevent a change in the systems orientation.30.Spaceships need an inertial guidance system, but automobiles do not because of(分数:1.00)A

22、the relative speed of the vehicles.B.the relative size of the vehicles.C.the relative cost of the vehicles.D.their different methods of travel.十五、Passage 3(总题数:5,分数:5.00)31.According to the author, if a person is found guilty of a crime,(分数:1.00)A.society is to be held responsible.B.modem civilizat

23、ion is responsible for it.C.the criminal himself should bear the blame.D.the standards of living should be improved.32.Compared with those in small towns, people in large cities have(分数:1.00)A.less self-discipline.B.better sense of discipline.C.more mutual respect.D.less effective government.33.What

24、 the wise man said suggests that(分数:1.00)A.its unnecessary for good people to do anything in face of evil.B.its certain that evil will prevail if good men do nothing about it.C.its only natural for virtue to defeat evil.D.its desirable for good men to keep away from evil.34.The key point of the pass

25、age is that(分数:1.00)A.stricter discipline should be maintained in schools and families.B.more good examples should be set for people to follow.C.more restrictions should be imposed on peoples behavior.D.more people should accept the value of accountability.35.The writer is sorry to have noticed that

26、分数:1.00)A.people in large cities tend to excuse criminals.B.people in small towns still stick to old discipline and standards.C.todays society lacks sympathy for people in difficulty.D.people in disadvantaged circumstances are engaged in criminal activities.十六、Passage 4(总题数:5,分数:5.00)36.What condit

27、ions does the writer make when she gives a cat a home?(分数:1.00)A.She expects the cat to obey her.B.The cat must observe a few necessary rules.C.The cat must accept the writers authority.D.The cat will stay only if she behaves herself.37.What happens before the writer goes to bed?(分数:1.00)A.The cat i

28、s carried out complaining bitterly.B.She walks out intensely angry.C.She keeps trying to come straight in again.D.Once outside she starts making a noise so that she is readmitted.38.One example of the cats refusal to do as she is told is(分数:1.00)A.her dislike of her basket.B.her attacks on the write

29、rs clothes.C.her attacks on the writer when the latter tries to move.D.her settling comfortably on furniture.39.What is the writers feeling for cats?(分数:1.00)A.She gives them unreturned worship.B.They are a combination of annoyance and intense admiration.C.She is quite fond of them.D.She is ashamed

30、of being their slave.40.What happens about the cats evening meal?(分数:1.00)A.She gets more food because she is more hungry when she comes home late.B.She gets less food because she has not answered the writers call.C.She gets more food for having come home.D.She gets extra food because the writer can

31、 stop worrying.十七、Part B(总题数:0,分数:0.00)十八、61) People in the Un(总题数:5,分数:15.00)41.(分数:3.00)_42.(分数:3.00)_43.(分数:3.00)_44.(分数:3.00)_45.(分数:3.00)_十九、Section Writing(总题数:1,分数:25.00)46.Traffic accidents are threatening our lives, so drive at a safe speed limit. Now write an essay on the title of Driving

32、Slowly Can Save Lives, based on the following illustration.The illustration shows the distance that it takes to stop a car at a given speed. The distance is measured in feet. The shaded area shows the drivers thinking distance. Thats the distance that it takes the driver to react to a danger that he

33、 sees. The white area shows the vehicles braking distance. Thats the distance that it takes for the car to stop once the brakes are applied. The number at the top of each bar shows the total number of feet that it takes to stop the car.(分数:25.00)_公共英语四级-303 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Section Listen

34、ing (总题数:0,分数:0.00)二、Part A(总题数:0,分数:0.00)三、综合题型(总题数:1,分数:5.00)填空项 1:_ (正确答案:nature)解析:听力原文1-5Chairman: Good evening. Im Zhu Tong. The topic for tonights discussion is “Where to live“. If you could choose where to live, would you like to live in a village or in a city?Li Ming: Well, I think Id prefe

35、r to live in a village because well, I think the people there are friendly and there is a lot of fresh air. I like being close to nature.Chairman: Wang NayWang Na: Well, Id prefer to live in a city because theres more going on. Theres far more entertainment in the city than there is in the countrysi

36、de. Of course I also like it because nm people are more open-minded. People dont um mind what you do in the city. And for the shopping as well, I mean, the stores and shops in Beijing cant compare with anything.Chairman: You dont think the er the city can be lonely?Wang Na: Oh, no, no. You do have t

37、o go out and make friends.Chairman: Good, fine. Now Zhao Rui?Zhan Rui: Yes, well, I prefer living in a village. Its safer than a city and there is less crime and of course less traffic, so its much more pleasant. Then its much cheaper than the city. Its quiet, peaceful. Yes, I much prefer living in

38、a village.Chairman: Jolly good, all right. Well, thank you very much in deed.填空项 1:_ (正确答案:traffic)解析:填空项 1:_ (正确答案:cheaper)解析:填空项 1:_ (正确答案:entertainment)解析:填空项 1:_ (正确答案:shops)解析:四、Part B(总题数:1,分数:5.00)(1).The character of Hermione Granger is both(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:by train)解析:听力原文6-10Intervie

39、wer: Where do you get your idea from, Mrs. Rowling?Rowling: I wish I knew. Sometimes they just come like magic and other times I have to sit and think for weeks before I manage to work out how something will happen. Where the idea for Harry Potter actually came from I really couldnt tell you. I was

40、just traveling on a trainbetween Manchester and London and it just popped into my head. I spent four hours thinking about what Hogwarts would be likethe most interesting train journey Ive ever taken. By the time I got off at Kings Cross many of the characters in the books had already been invented.I

41、nterviewer: Are any of the characters in the books based on real people?Rowling: Tricky question! The answer is yes, and no. I have to confess that Hermione Granger is a little bit like I was at her age, though I was neither as clever nor as annoying. Ron is a little bit like my oldest friends and P

42、rofessor Snape is a lot like one of my old teachers, but Im not saying which one.Interviewer: How long have you been writing?Rowling: Nearly all my life. I had written two novels before I had the idea for Harry, though Id never tried to get them published.Interviewer: Did you expect the Harry books

43、to be this successful?Rowling: Never. I just wrote the sort of thing I liked reading when I was younger. I didnt expect lots of people to like them, in fact, I never really thought much apart from getting them published.Interviewer: Any clues about the next book?Rowling: I dont want to give anything

44、 away, but I can tell you that the books are getting darker and Harrys going to have quite a bit to deal with as he gets older. Sorry if they get too scary!Interviewer: Who are your favorite authors?Rowling: My favorite writer of all time is Jane Austen.解析 本题考查细节理解。当 Interviewer 问 Rowling:“Where do

45、you get your idea from,MrsRowling?”她回答道:“I wish I knew”然后她表示自己也不知道,但她还是说:“I was traveling in a train between Manchester and London and it Just popped into my head(我乘火车在 Manchester 与 London 的途中,这个想法就跳到我的脑子里了)。”(2).What was beyond Rowlings expectation of the Harry books?(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:clever a

46、nd annoying)解析:解析 本题考查推理能力。当问到书中有没有来自真实的人物,她说:“I have to confess that Hermione Granger is a little bit like I was at her age, though I was neither as clever nor as annoying(我得承认 Hermione Granger 有点像当年的我,虽然我既没有她那么伶俐也没有她那么爱生气。)”由此推断 Hermione 性格是既伶俐又爱生气。本题的关键是听的时候要辨明neithernor。(3).Her future books on Harry Potter are getting(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:the popularity)解析:解析 本题考查细节理解。Interviewer 问:“Did you expect the Harry books to be this successful?”Rowling 回答说:“NeverI didnt expect lots of people to like them,”所以可以推断答案应该是:The popularity of the Harry books beyond her expectation(书的受欢迎程度超出

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
  • BS EN 3155-053-2007 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical female 053 type A crimp class S Product standard《航空航天系列 连接部件用电触点 S级、.pdf BS EN 3155-053-2007 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical female 053 type A crimp class S Product standard《航空航天系列 连接部件用电触点 S级、.pdf
  • BS EN 3155-054-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical male thermocouple NiAl type C crimp class T Product standard《航空航天系列 .pdf BS EN 3155-054-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical male thermocouple NiAl type C crimp class T Product standard《航空航天系列 .pdf
  • BS EN 3155-055-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical female thermocouple NiAl type C crimp class T Product standard《航空航天系.pdf BS EN 3155-055-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical female thermocouple NiAl type C crimp class T Product standard《航空航天系.pdf
  • BS EN 3155-056-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical male thermocouple NiCr type C crimp class T Product standard《航空航天系列 .pdf BS EN 3155-056-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical male thermocouple NiCr type C crimp class T Product standard《航空航天系列 .pdf
  • BS EN 3155-057-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical female thermocouple NiCr type C crimp class T Product standard《航空航天系.pdf BS EN 3155-057-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical female thermocouple NiCr type C crimp class T Product standard《航空航天系.pdf
  • BS EN 3155-058-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical coaxial size 16 male type D solder class R Product standard《航空航天系列 用.pdf BS EN 3155-058-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical coaxial size 16 male type D solder class R Product standard《航空航天系列 用.pdf
  • BS EN 3155-059-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Part 059 Contacts electrical coaxial size 16 female type D solder class R - Product stan.pdf BS EN 3155-059-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Part 059 Contacts electrical coaxial size 16 female type D solder class R - Product stan.pdf
  • BS EN 3155-060-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical coaxial shielded size 12 male type D solder class R Product standard.pdf BS EN 3155-060-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical coaxial shielded size 12 male type D solder class R Product standard.pdf
  • BS EN 3155-061-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical coaxial shielded size 12 female type D solder class R Product standa.pdf BS EN 3155-061-2006 Aerospace series - Electrical contacts used in elements of connection - Contacts electrical coaxial shielded size 12 female type D solder class R Product standa.pdf
  • 相关搜索

    当前位置:首页 > 考试资料 > 职业资格

    copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
    备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1