1、1必修 4Unit 5李仕才(必修 4 Unit 5)【短文语法填空】I often take the bus to go to university. In the morning I park my car next _1_ the bus stop so that in the afternoon I can drive it home.One afternoon, after I got _2_ the bus and was walking to my car to drive home, I found a young lady who had just got off the b
2、us standing there waiting for a cab. I asked her if she cared _3_ a ride home. She looked at me _4_ amazement as we didnt know each other. I told her that I was not _5_ a hurry and that Id love to drive her home. _6_ first, she hesitated, but then she agreed and walked _7_ me to the car. We kept tal
3、king _8_ different stuff all the way to her house. She gave me the impression that she was fun and friendly. When arriving at her house, she thanked me and I replied this was what Id like to do. She left me with a smile _9_ her face. I must say when we make others happy, we become happy ourselves _1
4、0_ the same time.1_ 2._ 3._ 4._5_ 6._ 7._ 8._9_ 10._.阅读理解A(2016河南八市重点中学质量检测)Disneys Family Magic TourMagic Kingdom ParkWalt Disney World ResortValid Park Admission RequiredPriceAdult USD $39.00HoursTuesday,October 6,2015,10:00 AMPut on Your Detective Hat!Solve confusing mysteries on this high-energy
5、 interactive(相互作用的) searchyou never know whom you might meet along the way!2Follow your guide as you make way through Magic Kingdom Park,picking up clue after clue while unlocking a splendid and memorable search you wont soon forget.Be sure to bring your camera to catch all the memorable surprises a
6、s you and your group wind your way through many of the magical lands throughout the park.Know Before You GoView important information including experience details,guest restrictions and cancellation policies.Children and the young at heart will enjoy this imaginative adventure,though it is best suit
7、ed for guests 4 to 10 years of age.Guests 17 years of age and under(free) must be accompanied by a paying adult(18 years of age or older).Please note that the tour involves a lot of outdoor walking for about 2 hours,so be sure to check the weather forecast and dress properly,including wearing comfor
8、table shoes.Accordingly,the tour may be too difficult for some of our younger guests.Please check in at the Chamber of Commerce building close to City Hall 15 minutes before your experience.You will lose the entire price of your tour if you dont show up or cancel within 2 days of your reservation.Sa
9、me-day bookings are available on a walk-up basis only.1.What is encouraged to carry when travelling?A.A camera. B.A hat.C.A mirror. D.A ticket.2.How much should be paid if a ten-year-old boy and his parents experience the park?A.Nothing. B.39 dollars.C.78 dollars. D.117 dollars.3.Why should the gues
10、ts check the weather forecast and dress properly before the tour?A.The tour includes about 2-hour outdoor walking.B.The guests are so young that they cant walk.C.The bad weather can stop the normal tour.D.The guests dress properly to make the tour happy.BAlmost no one can resist a good mystery novel
11、 or detective novel, so these novels sell thousands of copies each year. And many readers regard famous mystery author Agatha Christie as Queen of Crime, whose stories are known for their tense 3atmosphere and strong psychological suspense and have a great effect on the English mystery novels.Christ
12、ie was born in September 1890 in England. When she was growing up, her mother often told her stories. Christie loved these stories, which took her into a world of fantasy. Christies mother also encouraged her to write from a young age and also took her to travel a lot.She married Archie Christie in
13、1914 at the beginning of World War . During the war, Christie wrote her first detective story: The Mysterious Affair at Styles. She chose the crime, and then invented a detective named Hercule Poirot, ranking second to Sherlock Holmes, to solve it. She sent the book to a publisher, but it was reject
14、ed.After the war ended, Christie sent her book to more publishers, and finally, in 1920, one published it. She earned just $25 for it. Over the next few years, Christie wrote more books and short stories, gaining experience as a writer. In spite of her literary success, life was not going well at ho
15、me. In 1928, Archie and Agatha got a divorce(离 婚 ). A short time later, she met a young archaeologist, Max Mallowan. After getting married in 1930, they began to spend some time each year in the Middle East, which provided settings for some of Christies novels, such as Murder at the Vicarage(1930),
16、Murder on the Orient Express (1934)and Death on the Nile(1939).Christie continued writing for the rest of her life. When she died in January 1976, readers around the world mourned(哀 悼 )her death. But her tales of mystery continue to be loved by new generations of readers. Theyve been translated into
17、 hundreds of languages and are selling well today and outsold only by the Bible and Shakespeare in Britain.1.As a whole, this text .A.is a biography of Agatha ChristieB. promotes Agatha Christies novelsC. explains how Agatha Christie became a writerD.is a review of Agatha Christies novels2.What do w
18、e know about Hercule Poirot?A. He was better known than Sherlock Holmes.B. He made Christie become famous.C. He was good at catching criminals.4D. He was the only main character in the novel.3.From the underlined part “outsold only by the Bible and Shakespeare in Britain“, we can learn that .A. the
19、Bible helps her works to sell in BritainB. the sales of her works rank third in BritainC. the works of Shakespeare dont sell better than hers in BritainD. they sell well equally in Britain4.Which is the right order for what Agatha Christie experienced? She had her first detective novel published. Sh
20、e finished The Mysterious Affair at Styles. Her mother encouraged her to write. Her marriage to Archie ended in divorce. She wrote Murder on the Orient Express.A. B. C. D. .七选五阅读(2016济南一模)“Helicopter parenting” describes a style of raising children where parents are overprotective and do too much.It
21、 describes parents who watch over their kids at home and on the playground like a helicopter.Today,modern technology allows these helicopter parents to watch over from even far away. 1 Julie Lythcott-Haims wrote a book titled How to Raise an Adult:Break Free of the Overparenting Trap and Prepare You
22、r Kids for Success.In her book,she gives readers a closer look at this parenting style. 2 Julie Lythcott-Haims says she experienced the effects of helicopter parenting firsthand when she worked as the dean of first-year students. 3 But many were unable to take care of themselves.They were turning to
23、 parents constantly for guidance,for problem-solving,to have them make the choice about something. So what can parents do if they want to break the over-parenting “helicopter” cycle? 4 Stop saying “we” when you mean your son or your daughter.All too often a parent would say,“We are on the travel soc
24、cer team.”Well,no,your son is or your daughter is.5Stop arguing with all of the adults in our kids lives.You need to teach your kids to advocate for themselves.Stop doing your kids homework. 5 Teach them to cross the street, make a meal,and remember to put their own items in their backpacks,which be
25、come a briefcase one day. When kids have all the skills to take care of themselves,they will be prepared for adulthood.A.Four ways are offered to stop watching over your children.B.She also explains why parents should stop it.C.Its a good idea to encourage your kid to do the things he can by himself
26、.D.They can give their children directions at any moment from anywhere.E.Build your kids skills.F.The freshmen were very smart and accomplished on paper.G.Your kid is eager for more freedom,but should you give it to him?.书面表达(2017河南洛阳第一次统考)假定你是李华,你的外教 Ms.Jenkins约你本周六上午教她制作中国结(Chinese knot),但你因故无法前往,
27、你的朋友韩梅梅将代你去,请写一封电子邮件给 Ms.Jenkins,说明相关情况。注意:1.词数 100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Ms.Jenkins,6Yours,Li Hua(必修 4 Unit 5)【短文语法填空】本文讲述的是作者做好事的一次经历以及感受。1to 考查介词的用法。此处填介词 to,构成短语 next to“在旁边”。2off 考查介词的用法。此处构成固定短语 get off“下(车)”。3for 考查介词的用法。此处构成固定短语 care for“喜欢”。4with 考查介词的用法。此处构成固定短语 with amazement“惊奇地”。5in
28、考查介词的用法。此处构成固定短语 in a hurry“匆忙”。6At 考查介词的用法。此处构成固定短语 at first“最初”。7with 考查介词的用法。此处表示“她和我一起向车走去”,因此用 with“和一起”。8about 考查介词的用法。此处构成固定短语 talk about“谈论”。9on 考查介词的用法。根据句意“她面带微笑离开了我”可知,此处应该填介词on“在上面”。10at 考查介词的用法。此处构成固定短语 at the same time“同时”。.A【解题导语】本文介绍了迪士尼家庭魔幻之行的相关事宜。1.A 细节理解题。根据文中的“Be sure to bring yo
29、ur camera to catch all the memorable surprises”可知,旅行的时候务必带一个相机。故选 A项。2.C 细节理解题。根据文中的“Guests 17 years of age and under(free) must be accompanied by a paying adult(18 years of age or older).”可知,17 岁及 17岁以下的游客7免费且必须由已经购票的成年人陪伴。一个成年人的票价是 39美元,两个成年人应付 78美元。故选 C项。3.A 细节理解题。根据文中的“Please note that the tour
30、involves a lot of outdoor walking for about 2 hours,so be sure to check the weather forecast and dress properly.”可知,应选 A项。B【 文 章 大 意 】 本 文 是 一 篇 人 物 传 记 。 文 章 主 要 介 绍 了 英 国 著 名 女 侦 探 小 说 家 阿 加 莎 克 里 斯 蒂的 生 平 和 她 在 写 作 上 取 得 的 成 就 。1.A 【 解 析 】 主 旨 大 意 题 。 通 读 全 文 可 知 , 文 章 主 要 介 绍 了 英 国 著 名 女 侦 探 小 说
31、 家 阿 加 莎 克 里 斯蒂 的 生 平 和 她 在 写 作 上 取 得 的 成 就 , 因 此 本 文 是 一 篇 人 物 传 记 。 故 A 项 正 确 。2.C 【 解 析 】 细 节 理 解 题 。 根 据 第 三 段 中 的 “She chose the crime, and then invented a detective named Hercule Poirot, ranking second to Sherlock Holmes, to solve it.“可 知 , C 项 正 确 。4.D 【 解 析 】 排 列 顺 序 题 。 综 合 全 文 信 息 可 知 , “她
32、 母 亲 鼓 励 她 写 作 “最 先 发 生 , 由 此 可 排 除 选 项C; 由 第 三 、 四 段 可 知 , 先 于 发 生 , 先 于 发 生 , 由 此 可 排 除 A、 B 两 项 。 故 D 项 正 确 。.【解题导语】本文为说明文。许多父母像直升机一样处处照管他们的孩子,文章主要介绍了直升机式教育和改变直升机式教育的方法。1.D 根据空前一句“Today,modern technology allows these helicopter parents to watch over from even far away.”可推知,现代科技使得这些“直升机父母”能从远处照管他们
33、的孩子,所以选 D项“他们能在任何地方、任何时间指导他们的孩子”。2.B 根据空前一句“In her book,she gives readers a closer look at this parenting style.”可推知,Julie Lythcott-Haims 在书里对这种养育方式进行了进一步阐述,所以选 B项“她也解释了为什么父母应停止这种养育方式”。3.F 根据空后一句“But many were unable to take care of themselves.”的转折可推知,应选 F项“这些一年级新生在做试卷方面都很聪明和熟练”。4.A 根据空前的问句和下文所列举的四种
34、方法可知,应选 A项。A 项承上启下。5.E 根据下文的“Teach them to cross the street.in their backpacks”可知,应选 E项。要教孩子们一些生活技巧。.Dear Ms.Jenkins,8I would like to express my apology for not being able to teach you to make Chinese knots this Saturday.The reason is that I have got a cold,and the doctor suggests that I should lie
35、in bed for one week or so.But dont worry.Ive asked a friend of mine,Han Meimei,to go there instead.She is good at making Chinese knots.She will go to your apartment at 9:00 this Saturday morning.Please allow me to say sorry again.I have the confidence that you can learn how to make Chinese knots.Wish you a good time!Yours,Li Hua