浙江省2019届中考英语总复习第一篇教材梳理篇课时训练17Modules7_9(九上)试题(新版)外研版.doc

上传人:registerpick115 文档编号:1183341 上传时间:2019-05-16 格式:DOC 页数:7 大小:126.50KB
下载 相关 举报
浙江省2019届中考英语总复习第一篇教材梳理篇课时训练17Modules7_9(九上)试题(新版)外研版.doc_第1页
第1页 / 共7页
浙江省2019届中考英语总复习第一篇教材梳理篇课时训练17Modules7_9(九上)试题(新版)外研版.doc_第2页
第2页 / 共7页
浙江省2019届中考英语总复习第一篇教材梳理篇课时训练17Modules7_9(九上)试题(新版)外研版.doc_第3页
第3页 / 共7页
浙江省2019届中考英语总复习第一篇教材梳理篇课时训练17Modules7_9(九上)试题(新版)外研版.doc_第4页
第4页 / 共7页
浙江省2019届中考英语总复习第一篇教材梳理篇课时训练17Modules7_9(九上)试题(新版)外研版.doc_第5页
第5页 / 共7页
点击查看更多>>
资源描述

1、1课时训练(十七) Modules 7-9(九上)(限时:30 分钟).2018绍兴 完形填空My son Daniel began surfing at the age of 13.After school each day he put on his wet suit(套装) and waited to be challenged(挑战) by three-to-six-foot waves. Daniels love for the ride was tested one 1 afternoon. “Your sons been in an accident,” the lifeguar

2、d(救生员) reported to my 2 Mike over the phone hurriedly. “ 3 he came up to the top of the water, the point of the board was headed toward his eye.” Mike rushed our son to the hospital. He 4 26 stitches(缝合) from the corner of his eye to the bridge of his nose. I was 5 home from a meeting while Daniels

3、eye was being stitched. Mike drove 6 to the airport after they left the doctors office. He greeted 7 at the gate while Daniel was waiting in the car. “Daniel?” I questioned. I remember thinking the 8 must have been terrible that day. “Hes been in an accident, but hes going to be fine,” Mike comforte

4、d(安慰) me.I ran to the car. My son reached out both arms, crying, “Oh, Mum, Im so glad youre home.”2I sobbed(啜泣) in his arms, telling him how 9 I felt about not being there when the lifeguard called. “Its okay, Mum,” he said. “Ill be fine. The doctor said I can go back in the water in eight days.”Was

5、 he 10 ? I wanted to tell him that he wasnt allowed to go near water again until he was 35, but 11 I controlled myself. He kept asking me to let him go back on the 12 for the next seven days. One day after I 13 “No” to him for the 100th time, he beat me at my own game. “Mum, you taught us never to 1

6、4 what we love.” I gave in. Back then Daniel was just a boy with deep 15 for surfing. Now he is among the top 25 surfers in the world. 1.A.unusual B.boring C.amazing D.relaxing2.A.brother B.uncle C.husband D.father3.A.If B.When C.Unless D.Though4.A.avoided B.changed C.received D.discovered5.A.flying

7、 B.driving C.boating D.walking6.A.suddenly B.happily C.comfortably D.directly7.A.her B.them C.us D.me8.A.waves B.dreams C.clouds D.suggestions9.A.brave B.lucky C.awful D.proud10.A.busy B.crazy C.friendly D.polite11.A.instead B.already C.even D.often12.A.plane B.bed C.board D.chair 313.A.posted B.off

8、ered C.threw D.repeated14.A.find out B.give up C.hand out D.pick up15.A.love B.fear C.sadness D.regret.2018徐州 阅读理解Martina looked out of the window. A robin was singing a lively song in the tree. At this time, Grandpa, who lived with the family since Grandma had died, came in. He looked at the floor

9、as if looking for something. He said, “When the robin sings” He stopped, trying to remember what he had started to say.“Spring is here,” Mum finished the sentence. “And Im thinking of our spring cleaning,” Mum suggested. “Martina, you can help me, right?” Martina agreed unwillingly.They cleaned the

10、house. They cleaned upstairs, downstairs, inside, outside, until everything was clean. Then Mum pointed to Grandpas sofa and shouted,“That old sofa has got to go. Well buy Grandpa a new one.”It was true and Martina had to agree. The sofa was really old. As they tried to move the sofa, Grandpa stood

11、in their way. “You cant take away my sofa,” he shouted.“Its old,” Mum said. Grandpa tried to push his sofa back into place. “Well buy you a new one,” Mum promised.“I dont want a new one,” Grandpa insisted. Mum let go of the sofa,“Well talk about it tonight when John gets home.” John, Martinas dad, w

12、as still at work.“Why dont you let us take away the sofa? Its too old!” Martina asked when the family were having supper. Grandpa shook his head and said, “I sat in this sofa, with your grandma right here, when I asked her to marry me. It was so long ago, but when I sit in this sofa and close my eye

13、s I feel she is near.”“Its amazing,” Martina thought, “how Grandpa can remember things from the past. These days he forgets almost everything.”The old man smiled to Martina and went on,“And the night your father was born, I sat in this sofa. 4I was nervous when they placed the little baby into my ar

14、ms.” “I think Im beginning to understand,” Martina said. “Many years later,” Grandpa continued, “I sat in this sofa when the doctor called and told me that your grandma was ill. I was lost without her, but the sofa gave me the comfort.”“I do see now,” Martina looked at Grandpa. “This is not just an

15、old sofa. This sofa is more like a friend.” “Yes,” Grandpa added. “Weve got through a lot together.”The whole family agreed that the living room would be boring without the old sofa.16.What is a robin?A.A bird. B.A cat. C.A fish. D.A worm.17.What was Grandpa like these days?A.Careless. B.Impatient.

16、C.Organized. D.Forgetful.18.Who was “the little baby” in Paragraph 9?A.Martina. B.Martinas dad. C.Martinas mum. D.Martinas uncle.19.Whats the best title for this passage?A.Martinas Wish B.A Spring Cleaning C.A Happy Family D.The Old Sofa.词汇运用()用方框中所给词语的适当形式填空。每词限用一次。spread everyday develop alive sta

17、nd for20.PRC Peoples Republic of China. 21.China is a country. 22.The good news all over the country and all the people were happy. 23.We should do something in our life to protect the environment. 24.Im not sure whether the fish is or dead. 5()阅读下面短文,然后根据括号内所给汉语意思写出单词的正确形式。每空限填一词。Liu Xiang is a spo

18、rts hero in China. He is well-known all over the world. He was chosen for the Chinese team at the Olympic Games. He is also invited to appear in advertisements and films. But Liu Xiang is not successful overnight. He was born on 13th July, 1983.At first, he was encouraged to train as a 25. (高的) jump

19、er. Then in 1998 his 26. ( 能力) and skill in 27. (跨栏比赛) was noticed by his coach Sun Haiping. Sun made a 28. (决定) to change Lius training programme and taught him more 29. (方法). After hard training, he succeeded. In 2002 he got a gold medal at the 30. (亚洲的)Games in Korea. In 2004, Liu won the 31. (第一

20、) Olympic gold medal in Athens, Greece. We Chinese take 32. (骄傲)in him. Hes the symbol of Chinas international sporting success. Though he once had to gave up a match because he was 33. (患有) the pain of feet, he is a great 34. (职业运动员) and a real hero in our hearts. .2018滨州改编 语法填空阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,

21、或填入括号中所给单词的正确形式。One day, Confucius led his students to the State of Chu. When crossing 35. a large forest, they saw an old man standing under a tree, catching cicadas(蝉) with a bamboo stick. Confucius said, “You are very good at catching cicadas. You must have some special 36. (skill).” “Thats right

22、!” the old man answered. “The cicada is a clever little insect(昆虫). When they hear 37. noise of the leaves in the wind, they will fly away. So people 38. want to catch cicadas must train their hands to hold a bamboo stick without shaking. If you can place three pellets(小弹丸) on top of the bamboo stic

23、k without falling off, you might be able to catch cicadas; when five pellets 39. (put) on top without falling off, catching cicadas is as 40. (easy) as picking a ball up from the ground.” He then added, “But that is not enough. People must be good at hiding 41. (they). Right 6now, I am standing unde

24、r a tree like half of a tree stump(树桩). Last of all, one must be attentive(专心的). When I am catching cicadas, I only see their wings. No matter what 42. (happen), nothing will disturb(打扰) me.” Hearing this, Confucius 43. (turn) to his students and said, “No matter 44. you do, you can only succeed if

25、you love what youre doing and pay enough attention to it. This is what this old man has taught us.” 参考答案.主旨大意 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者的儿子在一次意外中受伤,作者曾劝说儿子放弃冲浪,但儿子没有放弃,坚持自己所爱。如今,儿子成为了世界著名的冲浪运动员。1.A 考查形容词辨析。结合下文内容可知,此处应填 unusual(不寻常的)。 2.C 考查名词辨析。根据后文“Mike rushed our son to the hospital.”可知,此处填 husband(丈夫)。 3.

26、B 考查连词辨析。根据两个句子之间的关系可知,此处应该用 when。 4.C 5.A 6.D 77.D 考查代词的用法。根据上下文判断,此处应该是问候“我” 。故选 D。8.A9.C 考查形容词辨析。根据上下文判断,“我”感到多么可怕。故选 C。10.B 11.A 12.C 13.D 14.B 15.A .主旨大意 本文是一篇记叙文。本文讲述了爷爷难忘旧沙发里发生的故事,不肯换新沙发。16.A 细节理解题。由第一段第二句“A robin was singing a lively song in the tree.”可知,这是一只鸟。故选 A。17.D 细节理解题。由第八段“Its amazin

27、g, Martina thought, “how Grandpa can remember things from the past. These days he forgets almost everything.”可知,爷爷这段时间很健忘。故选 D。18.B 推理判断题。由第九段中“And the night your father was born, I sat in this sofa. I was nervous when they placed the little baby into my arms.”可知这个小孩是玛蒂娜的爸爸。故选 B。19.D 主旨大意题。通读全文可知,本文

28、围绕爷爷的旧沙发讲述了发生的故事。故选 D。.() 20.stands for 21.developing 22.spread 23.everyday 24.alive() 主旨大意 本文讲述了著名的体育运动员刘翔的体育生涯。25.high 26.ability 27.hurdling 28.decision 29.methods30.Asian 31.first 32.pride 33.suffering 34.sportsman.主旨大意 有一天,孔子带着他的学生们去楚国。路途中,看到了一位老人捕蝉,孔子问他捕蝉的技巧。在老人讲述完捕蝉的方法后,孔子向弟子们说出道理:无论你做什么,如果你热爱正在做的事,并且足够专注,就能成功。35.through 36.skills 37.the 38.who/that 39.are put 40.easy 41.themselves 42.happens 43.turned 44.what

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 考试资料 > 中学考试

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1