【学历类职业资格】专升本英语-642及答案解析.doc

上传人:wealthynice100 文档编号:1369091 上传时间:2019-12-01 格式:DOC 页数:19 大小:87.50KB
下载 相关 举报
【学历类职业资格】专升本英语-642及答案解析.doc_第1页
第1页 / 共19页
【学历类职业资格】专升本英语-642及答案解析.doc_第2页
第2页 / 共19页
【学历类职业资格】专升本英语-642及答案解析.doc_第3页
第3页 / 共19页
【学历类职业资格】专升本英语-642及答案解析.doc_第4页
第4页 / 共19页
【学历类职业资格】专升本英语-642及答案解析.doc_第5页
第5页 / 共19页
点击查看更多>>
资源描述

1、专升本英语-642 及答案解析(总分:150.00,做题时间:90 分钟)一、 Phonetics(总题数:1,分数:5.00)A.waterB.termC.flowerD.exerciseA.viewB.flewC.fewD.newA.bloodB.looseC.chooseD.moodA.occupyB.cityC.flyD.satisfyA.autumnB.difficultyC.fluteD.suppose二、 Vocabulary and Str(总题数:15,分数:15.00)1.The conference was organized for all the _ in the c

2、ity ( )(分数:1.00)A.mathematics teacherB.mathematic teachersC.mathematics teachersD.mathematics teachers2.I _ to work by bus but now I go to work on foot. ( )(分数:1.00)A.used to goingB.used to goC.am used to goingD.am used to go3.She didnt like _ at the poor man. ( )(分数:1.00)A.he shoutedB.his shoutingC

3、him to shoutD.that he should shout4.The questions _ in English. ( )(分数:1.00)A.answerB.must answerC.must be answeredD.can answer5._ are nine.(分数:1.00)A.Three threesB.Three and threeC.Three threeD.Three and threes6._ information it is! Just put it into the computer. ( )(分数:1.00)A.How useful anB.What

4、usefulC.How usefulD.What a useful7._ haste, _ speed.(分数:1.00)A.More, lessB.Much, littleC.The more, the lessD.The much, the little8.I think he hardly makes spelling mistakes, _?(分数:1.00)A.does heB.doesnt heC.do ID.dont I9.He is not a soldier _ a sailor.(分数:1.00)A.butB.but forC.besidesD.except10._ has

5、 been done to prevent the water in the lake from being polluted.(分数:1.00)A.LittleB.FewC.OtherD.Many11.“Was it real so?“ “Why, I saw it _ my own eyes.“ ( )(分数:1.00)A.inB.throughC.withD.by12.Had he come earlier, he _ my brother. ( )(分数:1.00)A.would meetB.shall meetC.shall have metD.would have meet13.A

6、 thief is a danger to _.(分数:1.00)A.societyB.a societyC.the societyD.societies14.Dont smoke until the plane _ off. ( )(分数:1.00)A.takesB.tookC.has takenD.had taken15.She didnt know _. ( )(分数:1.00)A.where she gets the bookB.where would she get the bookC.where getting the bookD.where to get the book三、 C

7、loze(总题数:0,分数:0.00)四、A pet is an animal t(总题数:10,分数:20.00)16.(分数:2.00)A.studiedB.boughtC.taughtD.thought17.(分数:2.00)A.beginB.startedC.knowD.hope18.(分数:2.00)A.aboutB.ofC.onD.for19.(分数:2.00)A.becomeB.growC.turnD.change20.(分数:2.00)A.many waysB.in many waysC.a better wayD.plenty of ways21.(分数:2.00)A.liv

8、esB.staysC.sleepsD.plays22.(分数:2.00)A.firstB.firstlyC.at the firstD.the first23.(分数:2.00)A.withB.forC.inD.of24.(分数:2.00)A.sortB.typeC.kindsD.groups25.(分数:2.00)A.housesB.dogsC.petsD.families五、 Reading Comprehens(总题数:0,分数:0.00)六、Passage One(总题数:5,分数:15.00)26.Which of the following is NOT mentioned or

9、implied by the author? ( )(分数:3.00)A.The sloth has only three toesB.The sloth lives in the damp jungle of South AmericaC.The sloth usually tries to find a new spot for food at nightD.The sloth will never fight with other animals27.The authors purpose in writing the passage is _. ( )(分数:3.00)A.to hel

10、p children to gain a better understanding of animal lifeB.to prove that the saying “a rolling stone gathers no moss“ is wrongC.to introduce a particular animal to the common readerD.to discuss with professionals the laziness of animals28.Which of the following is NOT true about the sloth? ( )(分数:3.0

11、0)A.The sloth does not eat any meatB.For most of its time, the sloth remains motionless on the groundC.To some extent, the sloth is protected by the moss growing on its bodyD.The sloth has a brown fur of its own29.A suitable title for this passage might be _. ( )(分数:3.00)A.Wild AnimalsB.Animal Kingd

12、omC.Moss GrowthD.The Lazy Animal30.According to the passage, the sloth will move about when _. ( )(分数:3.00)A.it senses a coming dangerB.it is forced to swim on a hot dayC.it is short of its favorite foodD.it wants to keep itself to itself七、Passage Two(总题数:5,分数:15.00)31.Some years ago safety rules _.

13、 ( )(分数:3.00)A.were put forward due to scientists recommendationsB.came into being as a result of the workers demandC.were introduced because quite a number of people were killed or seriously injuredD.were effective enough to protect workers and customers32.The main topic of the passage is _. ( )(分数

14、3.00)A.conditions in the work placeB.the freedom of industries in the pastC.changes in industrial productionD.the safety and health of workers and customers33.The special departments protect customers and workers in many ways except by _. ( )(分数:3.00)A.testing new productsB.designing new productsC.

15、controlling the sale of productD.inspecting work places34.It can be inferred from the passage that in the past _. ( )(分数:3.00)A.workers often got iii because of the poor working conditionsB.companies were free to put out any products they wanted toC.many people were killed by the dangerous productsD

16、industries were not as careful in management as they are today35.It is implied in the passage that _. ( )(分数:3.00)A.governments and companies had different opinions about the safety of productsB.governments paid little attention to the safety of productsC.government officials often did not listen t

17、o scientistsD.in the past no safety laws were introduced by governments八、Passage Three(总题数:5,分数:15.00)36.According to the passage, which of the following is a necessity? ( )(分数:3.00)A.Shortened opera performances.B.Quickened paces of movies.C.Speeded-up work efficiency.D.Working on holidays.37.The “

18、pleasant day“ to which the author refers was the period when we _. ( )(分数:3.00)A.did not feel guilty about wasting timeB.were able to act of our own free willC.seemed to have better weatherD.did not have so many enemies38.The word “sluggard“ means _. ( )(分数:3.00)A.a slow-moving personB.a human being

19、C.a hard workerD.an enemy39.The phrase that best expresses the main idea of this passage is _. ( )(分数:3.00)A.the modern paceB.our interest in shortened operasC.how to make the best use of leisure timeD.planning our time scientifically40.The passage tells us that _. ( )(分数:3.00)A.Americans are forced

20、 to be efficient against their willB.Americans should do what they are willing to doC.people ought not to work so hard for efficiencyD.Americans are at a loss what to do九、Passage Four(总题数:5,分数:15.00)41.Which of these statements is true? ( )(分数:3.00)A.Banks always lose money when they print customers

21、 names on cheques.B.Banks never print the names of customers on cheques.C.Its easy to forge a signature on a cheque which prints a customers name.D.It doesnt matter to a customer if the bank prints customers names on cheques.42.The underlined part “the law is loaded against him“ in the second paragr

22、aph is most likely to mean _. ( )(分数:3.00)A.the law is not of his interestB.the law is unfavorable to himC.the law is not in favor of himD.the law is not in his honor43.One of the obligations a bank has to a customer _. ( )(分数:3.00)A.is that it cant take instructions from other peopleB.is that it ca

23、n avoid complications and problemsC.it must pay money to the customer even if he is seriously overdrawnD.it must print the customers signature44.If someone forged your signature and drew money from your account _. ( )(分数:3.00)A.the bank would always pay money to the forgerB.the bank wouldnt lose any

24、 moneyC.you wouldnt lose any moneyD.you wouldnt lose your money45.When you have a bank account, you _. ( )(分数:3.00)A.must always be in creditB.cant draw any money if youre overdrawnC.can draw money without noticeD.cant pay money to anyone else十、Passage Five(总题数:5,分数:15.00)46.Why did one scientist ex

25、pose birds to artificial daylight? ( )(分数:3.00)A.To test the relationship between daylight and a disease of the glands common to birds.B.To test the relationship between daylight and migration.C.To test the relationship between migration and temperature.D.To test the relationship between daylight an

26、d changes in the season.47.This passage supports the belief that _. ( )(分数:3.00)A.exact reasons for migration are not knownB.birds migrate because of changes in temperatureC.the ancestral home of all birds was the tropicsD.glaciers caused birds to migrate48.The author states that birds left the trop

27、ics because _. ( )(分数:3.00)A.there was not enough food there in the winterB.there were too many birdsC.there were too many glaciersD.there was too much daylight49.According to the theory of photoperiodism, _. ( )(分数:3.00)A.birds should migrate in the middle of the winterB.longer days cause changes i

28、n the bodies of birdsC.seasonal changes in the length of days do not affect migrationD.increasing daylight increases the distance of migration50.According to one theory, when the glaciers disappeared, birds _. ( )(分数:3.00)A.stopped migratingB.continued migratingC.began migrating againD.migrated sout

29、h and stay there十一、 Daily Conversation(总题数:0,分数:0.00)十二、A. Only two.(总题数:5,分数:10.00)51.Bill: Barbara is leaving for Tokyo tomorrow. What time is her flight?Alice: 1(分数:2.00)填空项 1:_52.Henry: How many science courses did you have in high school?Jane: 1(分数:2.00)填空项 1:_53.Joe: Why will the plane from Mi

30、ami delay?Ann: 1(分数:2.00)填空项 1:_54.Bob: Professor Davis, I wonder if I could enroll in your biology course?Nancy: 1(分数:2.00)填空项 1:_55.Pat: You look cold and tired, Jack. How about a cup of coffee?Rose: 1(分数:2.00)填空项 1:_十三、 Writing(总题数:1,分数:25.00)56.外语系打算举行一次茶话会(tea party),庆祝程教授从事英语教学 30周年(anniversar

31、y)茶话会定于下周五即 6月 20日 7时举行。请你写信邀请 Brown教授参加,并以愉快的心情盼望他的光临。(分数:25.00)_专升本英语-642 答案解析(总分:150.00,做题时间:90 分钟)一、 Phonetics(总题数:1,分数:5.00)A.waterB.termC.flowerD.exercise 解析:A.viewB.flew C.fewD.new解析:A.blood B.looseC.chooseD.mood解析:A.occupyB.city C.flyD.satisfy解析:A.autumnB.difficulty C.fluteD.suppose解析:二、 Voc

32、abulary and Str(总题数:15,分数:15.00)1.The conference was organized for all the _ in the city ( )(分数:1.00)A.mathematics teacherB.mathematic teachersC.mathematics teachers D.mathematics teachers解析:2.I _ to work by bus but now I go to work on foot. ( )(分数:1.00)A.used to goingB.used to go C.am used to going

33、D.am used to go解析:3.She didnt like _ at the poor man. ( )(分数:1.00)A.he shoutedB.his shouting C.him to shoutD.that he should shout解析:4.The questions _ in English. ( )(分数:1.00)A.answerB.must answerC.must be answered D.can answer解析:5._ are nine.(分数:1.00)A.Three threes B.Three and threeC.Three threeD.Th

34、ree and threes解析:6._ information it is! Just put it into the computer. ( )(分数:1.00)A.How useful anB.What useful C.How usefulD.What a useful解析:7._ haste, _ speed.(分数:1.00)A.More, lessB.Much, littleC.The more, the less D.The much, the little解析:8.I think he hardly makes spelling mistakes, _?(分数:1.00)A.

35、does he B.doesnt heC.do ID.dont I解析:9.He is not a soldier _ a sailor.(分数:1.00)A.but B.but forC.besidesD.except解析:10._ has been done to prevent the water in the lake from being polluted.(分数:1.00)A.Little B.FewC.OtherD.Many解析:11.“Was it real so?“ “Why, I saw it _ my own eyes.“ ( )(分数:1.00)A.inB.throug

36、hC.with D.by解析:12.Had he come earlier, he _ my brother. ( )(分数:1.00)A.would meetB.shall meetC.shall have metD.would have meet 解析:13.A thief is a danger to _.(分数:1.00)A.societyB.a societyC.the society D.societies解析:14.Dont smoke until the plane _ off. ( )(分数:1.00)A.takesB.tookC.has taken D.had taken解

37、析:15.She didnt know _. ( )(分数:1.00)A.where she gets the bookB.where would she get the bookC.where getting the bookD.where to get the book 解析:三、 Cloze(总题数:0,分数:0.00)四、A pet is an animal t(总题数:10,分数:20.00)16.(分数:2.00)A.studiedB.boughtC.taughtD.thought 解析:17.(分数:2.00)A.beginB.started C.knowD.hope解析:18.

38、分数:2.00)A.aboutB.of C.onD.for解析:19.(分数:2.00)A.become B.growC.turnD.change解析:20.(分数:2.00)A.many waysB.in many ways C.a better wayD.plenty of ways解析:21.(分数:2.00)A.lives B.staysC.sleepsD.plays解析:22.(分数:2.00)A.firstB.firstlyC.at the firstD.the first 解析:23.(分数:2.00)A.withB.forC.inD.of 解析:24.(分数:2.00)A.s

39、ortB.typeC.kinds D.groups解析:25.(分数:2.00)A.housesB.dogsC.pets D.families解析:五、 Reading Comprehens(总题数:0,分数:0.00)六、Passage One(总题数:5,分数:15.00)26.Which of the following is NOT mentioned or implied by the author? ( )(分数:3.00)A.The sloth has only three toesB.The sloth lives in the damp jungle of South Ame

40、ricaC.The sloth usually tries to find a new spot for food at nightD.The sloth will never fight with other animals 解析:27.The authors purpose in writing the passage is _. ( )(分数:3.00)A.to help children to gain a better understanding of animal lifeB.to prove that the saying “a rolling stone gathers no

41、moss“ is wrongC.to introduce a particular animal to the common reader D.to discuss with professionals the laziness of animals解析:28.Which of the following is NOT true about the sloth? ( )(分数:3.00)A.The sloth does not eat any meatB.For most of its time, the sloth remains motionless on the ground C.To

42、some extent, the sloth is protected by the moss growing on its bodyD.The sloth has a brown fur of its own解析:29.A suitable title for this passage might be _. ( )(分数:3.00)A.Wild AnimalsB.Animal KingdomC.Moss GrowthD.The Lazy Animal 解析:30.According to the passage, the sloth will move about when _. ( )(

43、分数:3.00)A.it senses a coming dangerB.it is forced to swim on a hot dayC.it is short of its favorite food D.it wants to keep itself to itself解析:七、Passage Two(总题数:5,分数:15.00)31.Some years ago safety rules _. ( )(分数:3.00)A.were put forward due to scientists recommendationsB.came into being as a result

44、of the workers demandC.were introduced because quite a number of people were killed or seriously injured D.were effective enough to protect workers and customers解析:32.The main topic of the passage is _. ( )(分数:3.00)A.conditions in the work placeB.the freedom of industries in the pastC.changes in ind

45、ustrial production D.the safety and health of workers and customers解析:33.The special departments protect customers and workers in many ways except by _. ( )(分数:3.00)A.testing new productsB.designing new products C.controlling the sale of productD.inspecting work places解析:34.It can be inferred from t

46、he passage that in the past _. ( )(分数:3.00)A.workers often got iii because of the poor working conditionsB.companies were free to put out any products they wanted toC.many people were killed by the dangerous productsD.industries were not as careful in management as they are today 解析:35.It is implied

47、 in the passage that _. ( )(分数:3.00)A.governments and companies had different opinions about the safety of productsB.governments paid little attention to the safety of products C.government officials often did not listen to scientistsD.in the past no safety laws were introduced by governments解析:八、Pa

48、ssage Three(总题数:5,分数:15.00)36.According to the passage, which of the following is a necessity? ( )(分数:3.00)A.Shortened opera performances.B.Quickened paces of movies.C.Speeded-up work efficiency. D.Working on holidays.解析:37.The “pleasant day“ to which the author refers was the period when we _. ( )(分数:3.00)A.did not feel guilty about wa

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
  • IEC 60851-3-2009 Winding wires - Test methods - Part 3 Mechanical properties《绕组线.试验方法.第3部分 机械性能》.pdf IEC 60851-3-2009 Winding wires - Test methods - Part 3 Mechanical properties《绕组线.试验方法.第3部分 机械性能》.pdf
  • IEC 60851-5-2008 Winding wires - Test methods - Part 5 Electrical properties《绕组线.试验方法.第5部分 电性能》.pdf IEC 60851-5-2008 Winding wires - Test methods - Part 5 Electrical properties《绕组线.试验方法.第5部分 电性能》.pdf
  • IEC 60855-1-2016 Live working - Insulating foam-filled tubes and solid rods - Part 1 Tubes and rods of a circular cross-section《带电作业.绝缘泡沫材料填充管和实心棒.第1部分 管及棒的圆形截面》.pdf IEC 60855-1-2016 Live working - Insulating foam-filled tubes and solid rods - Part 1 Tubes and rods of a circular cross-section《带电作业.绝缘泡沫材料填充管和实心棒.第1部分 管及棒的圆形截面》.pdf
  • IEC 60856-1986 Pre-recorded optical reflective videodisk system  Laser vision  50 Hz 625 lines - PAL《预录光学反射视盘系统 “激光视盘” 50Hz 625行 PAL制》.pdf IEC 60856-1986 Pre-recorded optical reflective videodisk system Laser vision 50 Hz 625 lines - PAL《预录光学反射视盘系统 “激光视盘” 50Hz 625行 PAL制》.pdf
  • IEC 60857-1986 Pre-recorded optical reflective videodisk system  Laser vision  60 Hz 525 lines - M NTSC《预录光学反射视盘系统 “激光视盘” 60Hz 525行 M NTSC制》.pdf IEC 60857-1986 Pre-recorded optical reflective videodisk system Laser vision 60 Hz 525 lines - M NTSC《预录光学反射视盘系统 “激光视盘” 60Hz 525行 M NTSC制》.pdf
  • IEC 60861-2006 Equipment for monitoring of radionuclides in liquid effluents and surface waters《排出废液和地表水中放射性核的监测设备》.pdf IEC 60861-2006 Equipment for monitoring of radionuclides in liquid effluents and surface waters《排出废液和地表水中放射性核的监测设备》.pdf
  • IEC 60862-1-2015 Surface acoustic wave (SAW) filters of assessed quality - Part 1 Generic specification《经质量评定的声表面波(SAW)滤波器 第1部分 总规范》.pdf IEC 60862-1-2015 Surface acoustic wave (SAW) filters of assessed quality - Part 1 Generic specification《经质量评定的声表面波(SAW)滤波器 第1部分 总规范》.pdf
  • IEC 60862-2-2012 Surface acoustic wave (SAW) filters of assessed quality - Part 2 Guide for the use《声表面波(SAW)滤波器质量评定.第2部分 使用指南》.pdf IEC 60862-2-2012 Surface acoustic wave (SAW) filters of assessed quality - Part 2 Guide for the use《声表面波(SAW)滤波器质量评定.第2部分 使用指南》.pdf
  • IEC 60865-1-2011 Short-circuit currents - Calculation of effects - Part 1 Definitions and calculation methods《短路电流.效果推算.第1部分 定义和计算方法》.pdf IEC 60865-1-2011 Short-circuit currents - Calculation of effects - Part 1 Definitions and calculation methods《短路电流.效果推算.第1部分 定义和计算方法》.pdf
  • 相关搜索

    当前位置:首页 > 考试资料 > 职业资格

    copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
    备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1