[外语类试卷]国家公共英语三级(地方)练习试卷9及答案与解析.doc

上传人:eveningprove235 文档编号:475332 上传时间:2018-11-27 格式:DOC 页数:6 大小:35.50KB
下载 相关 举报
[外语类试卷]国家公共英语三级(地方)练习试卷9及答案与解析.doc_第1页
第1页 / 共6页
[外语类试卷]国家公共英语三级(地方)练习试卷9及答案与解析.doc_第2页
第2页 / 共6页
[外语类试卷]国家公共英语三级(地方)练习试卷9及答案与解析.doc_第3页
第3页 / 共6页
[外语类试卷]国家公共英语三级(地方)练习试卷9及答案与解析.doc_第4页
第4页 / 共6页
[外语类试卷]国家公共英语三级(地方)练习试卷9及答案与解析.doc_第5页
第5页 / 共6页
点击查看更多>>
资源描述

1、国家公共英语三级(地方)练习试卷 9及答案与解析 Part A Directions: Read the following three texts. Answer the questions on each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. 0 The view over a valley of a ting village with thatched roof cottages around a church; a drive through a narrow village street

2、 lined with thatched cottages painted pink or white; the sight over the rolling hills of a pretty collection of thatched farm buildings these are still common sights in parts of England. Most people will agree that the thatched roof is an essential part of the attraction of the English countryside.

3、Thatching is in fact the oldest of all the building crafts practised on the British Isles(英伦诸岛 ). Although thatch has always been used for cottage and farm buildings, it was once used for castles and churches, too. Thatching is a solitary (独自的 ) craft, which often runs in families. The craft of that

4、ching as it is practised today has changed very little since the Middle Ages. Over 800 full-time thatchers are employed in England and Wales today, maintaining and renewing the old roofs as well as thatching newer houses. Many property owners choose thatch not only for its beauty but because they kn

5、ow it will keep them cool in summer and warm in winter. In fact, if we look at developing countries, over half the world lives under thatch, but they all do it in different ways. People in developing countries are often reluctant to go back to traditional materials and would prefer modern buildings.

6、 However, they may lack the money to allow them to import the necessary materials. Their temporary mud huts with thatched roofs of wild grasses often only last six months. Thatch which has been done the British way lasts from twenty to sixty years, and is an effective defence against the heat. 1 Whi

7、ch of the following remains a unique feature of the English countryside? ( A) Narrow streets lined with pink or white houses. ( B) Rolling hills with pretty farm buildings. ( C) Cottages with thatched roofs. ( D) Churches with cottages around them. 2 What do we know about thatching as a craft? ( A)

8、It is a collective activity. ( B) It is practised on farms all over England. ( C) It is quite different from what it used to be. ( D) It is in most cases handed down among family members. 3 Thatched houses are still preferred because of _ . ( A) their style and comfort ( B) their durability ( C) the

9、ir easy maintenance ( D) their cheap and ready-made materials 4 People in developing countries also live under thatch because _ . ( A) thatched cottages are a big tourist attraction ( B) thatched roof houses are the cheapest ( C) thatch is an effective defence against the heat ( D) they like thatche

10、d houses better than other buildings 5 We can learn from the passage that _ . ( A) thatched cottages in England have been passed down from ancient times ( B) thatching is a building craft first created by the English people ( C) the English people have a special liking for thatched houses ( D) most

11、thatched cottages in England are located on hillsides Part B Directions: Read the text, match the items (61-65) to one of the statements (A to G) given below. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. 5 Jack Every time you raise a hot-button issue, such as the in-laws or money, does your husband suddenly

12、 clam up? Take heart, more than 80 percent of the time, it s the wife who brings up sticky marital issues, while the husband tries to avoid discussing them. This isn t a symptom of a troubled marriage it is true in most happy marriages. Lilian I watched many couples fight about one major issue. Afte

13、r four years, 69 percent of these successfully married couples were still fighting about the same problem. When you marry, you automatically inherit your set of unresolvable relationship problems. If you married somebody else, you d have a different set. Patrick Youll often hear that staying in a ba

14、d marriage is worse for everybody concerned that getting divorced. That may be true if your home is so riddled with hostility it s like a war zone. But I found that 75 percent of couples who rated their marriages as miserable but stayed married were happy five years later. Brandy Every couple experi

15、ences disappointment as initial romance and passion fade and they discover all their differences. He doesn t do enough housework. She s too emotional. He watches too much TV. She s too lenient with the kids. We usually think the strongest marriages are those that survive major traumas, but frequentl

16、y, it is those daily annoyances that eat away at a marriage. Anthony What if she is in corporate sales and he is a musician? She prizes safety and security while he longs for adventure? She loves watching football at home while he is a rover with a passion for sailing? Less resilient couples might s

17、ee such dramatic differences as grounds for divorce. But paradoxically, it is this unbridled independence that holds marriage together. Now match each of the persons with the appropriate statement. Note: there are two extra statements. Statements A Deal with little things. B Silence doesnt spell tro

18、uble. C Take a leap of faith. D Divorce is not the best solution. E We don t have to solve every problem.F Relive beautiful moments.G Love your differences. 6 Jack 7 Lilian 8 Patrick 9 Brandy 10 Anthony 国家公共英语三级(地方)练习试卷 9答案与解析 Part A Directions: Read the following three texts. Answer the questions o

19、n each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. 【知识模块】 地方 1 【正确答案】 C 【试题解析】 细节理解测试题。根据第一段 1-3行。 【知识模块】 地方 2 【正确答案】 D 【试题解析】 单句理解测试题。依据第三段第一行 “thatching is a solitary craft which often runs in families”(Thatching是一手独门手艺,通常在家庭内部相传。 )可以确定 D项与之意思吻合,故正确。 【知识模块】 地方 3 【正确答案】 A 【试

20、题解析】 细节理解测试题。依据文章第三段第四行。 【知识模块】 地方 4 【正确答案】 B 【试题解析】 细节理解测试题。依据文章第四段第三行。 【知识模块】 地方 5 【正确答案】 C 【试题解析】 推理测试题。由本文主题可以推断,茅草屋美观、舒适,且又是乡村一景,因而备受英国人青睐。故选 C。 【知识模块】 地方 Part B Directions: Read the text, match the items (61-65) to one of the statements (A to G) given below. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. 【知识模块】 地方 6 【正确答案】 B 【知识模块】 地方 7 【正确答案】 E 【知识模块】 地方 8 【正确答案】 D 【知识模块】 地方 9 【正确答案】 A 【知识模块】 地方 10 【正确答案】 G 【知识模块】 地方

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
  • BS PD IEC TS 62763-2013_5284 Pilot function through a control pilot circuit using PWM (pulse width modulation) and a control pilot wire《通过控制导向线使用PWM (脉冲宽度调制) 的导向功能和控制导向线》.pdf BS PD IEC TS 62763-2013_5284 Pilot function through a control pilot circuit using PWM (pulse width modulation) and a control pilot wire《通过控制导向线使用PWM (脉冲宽度调制) 的导向功能和控制导向线》.pdf
  • BS ISO 8070-2007 Milk and milk products - Determination of calcium sodium potassium and magnesium contents - Atomic absorption spectrometric method《牛奶和奶制品 钙、钠、钾和镁含量的测定 原子吸.pdf BS ISO 8070-2007 Milk and milk products - Determination of calcium sodium potassium and magnesium contents - Atomic absorption spectrometric method《牛奶和奶制品 钙、钠、钾和镁含量的测定 原子吸.pdf
  • BS ISO 8082-1-2009 Self-propelled machinery for forestry - Laboratory tests and performance requirements for roll-over protective structures - General machines《林业用自推进机械 防倾.pdf BS ISO 8082-1-2009 Self-propelled machinery for forestry - Laboratory tests and performance requirements for roll-over protective structures - General machines《林业用自推进机械 防倾.pdf
  • BS ISO 8082-2-2011 Self-propelled machinery for forestry Laboratory tests and performance requirements for roll-over protective structures Machines having a rotating platf.pdf BS ISO 8082-2-2011 Self-propelled machinery for forestry Laboratory tests and performance requirements for roll-over protective structures Machines having a rotating platf.pdf
  • BS ISO 8083-2006 Machinery for forestry - Falling-object protective structures (FOPS) - Laboratory tests and performance requirements《林业机械 落体防护装置(FOPS) 实验室试验和性能要求》.pdf BS ISO 8083-2006 Machinery for forestry - Falling-object protective structures (FOPS) - Laboratory tests and performance requirements《林业机械 落体防护装置(FOPS) 实验室试验和性能要求》.pdf
  • BS ISO 8086-2004 Dairy plant - Hygiene conditions - General guidance on inspection and sampling procedures《乳品厂 卫生条件 检验和取样程序通用指南》.pdf BS ISO 8086-2004 Dairy plant - Hygiene conditions - General guidance on inspection and sampling procedures《乳品厂 卫生条件 检验和取样程序通用指南》.pdf
  • BS ISO 8096-2005 Rubber- or plastics-coated fabrics for water resistant clothing - Specification《雨衣用橡胶或塑料涂覆织物 规范》.pdf BS ISO 8096-2005 Rubber- or plastics-coated fabrics for water resistant clothing - Specification《雨衣用橡胶或塑料涂覆织物 规范》.pdf
  • BS ISO 8097-2001 Aircraft Minimum airworthiness requirements and test conditions for certified air cargo unit load devices《航空器 经认证的航空货运集装单元装置最低适航性要求和试验条件》.pdf BS ISO 8097-2001 Aircraft Minimum airworthiness requirements and test conditions for certified air cargo unit load devices《航空器 经认证的航空货运集装单元装置最低适航性要求和试验条件》.pdf
  • BS ISO 8114-1993 Textile machinery and accessories - Spindles for ring-spinning and doubling machines - List of equivalent terms《纺织机械和附件 环锭纺纱机和并线机用锭子 同义术语表》.pdf BS ISO 8114-1993 Textile machinery and accessories - Spindles for ring-spinning and doubling machines - List of equivalent terms《纺织机械和附件 环锭纺纱机和并线机用锭子 同义术语表》.pdf
  • 相关搜索

    当前位置:首页 > 考试资料 > 外语考试

    copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
    备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1