2018年九年级英语全册Unit4Iusedtobeafraidofthedark第七节阅读理解练习(新版)人教新目标版.doc

上传人:confusegate185 文档编号:1130535 上传时间:2019-05-08 格式:DOC 页数:2 大小:105.50KB
下载 相关 举报
2018年九年级英语全册Unit4Iusedtobeafraidofthedark第七节阅读理解练习(新版)人教新目标版.doc_第1页
第1页 / 共2页
2018年九年级英语全册Unit4Iusedtobeafraidofthedark第七节阅读理解练习(新版)人教新目标版.doc_第2页
第2页 / 共2页
亲,该文档总共2页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、1第七节 阅读理解Two years ago,my family moved to a new city and I had to study in a new school.As I had few friends there, I felt lonely.Then I met Tony.The first time I saw him,he was standing in the center of a group of students,telling jokes.The children around laughed from time to time.Tony knew about

2、my problem.He asked me to play basketball with his friends and helped me with my studies.We soon became good friends.About a year ago,however,Tonys father was killed in an accident.As a result,his family had to move to a small house.Tony changed into a different person.He became silent and he even l

3、ost his interest in studies.Several times,I invited him to go out and play basketball with me,but he refused.I wanted to help him,but didnt know what to do.Then something strange happened in my class.Two classmates lost the money in their schoolbags.Last Friday,just before the PE.lesson,I went back

4、to the classroom to get my running shoes I would use.The door was half open.I went in.To my astonishment,I saw Tony was searching one of my classmates schoolbags.I was shocked.1What kind of boy was Tony at the beginning of the story?AHe was a clever boy. BHe was a poor boy.CHe was a popular boy. DHe

5、 was a shy boy.2Why did the write r become friends with Tony?ABecause Tony helped him do his homework.BBecause Tony was kind to him.CBecause Tony lik ed playing basketball.DBecause Tony told jokes.3What caused the change of Tony?AHis fathers accident.BHis strange character.CThe move of his family.DT

6、he loss of his interest in playing with his friends.4How did the writer feel when he saw Tonys change?AHe felt angry. BHe felt surprised.CHe felt unhappy. DHe felt worried.5 The underlined word “astonishment” means_.Asadness Bsurprise Che felt unhappy Djoy参考答案1C 解析:由文中第一自然段的第四、五句 The first time I sa

7、w him,he was standing in the center of a group of students,telling jokes.The children around laughed from time to time.(我第一次见到他时,他正站在一群学生中间讲笑话,周围的孩子不时发出笑声。)可以看出 Tony是一个受欢迎的孩子。故选择 C。2B 解析:由文中第一自然段第六、七、八句 Tony knew about my problem.He asked me to play basketball with his friends and helped me with my

8、studies.We soon became good friends.(Tony2了解了我的问题,他让我和他的朋友们一起打篮球,他还在学习方面帮助我)可以推断,Tony 对作者是很友好的。故选择 B。3A 解析:由文中第二自然段Tonys father was killed in an accident.As a result,his family had to move to a small house.Tony changed into a different person.(Tony 的父亲在一次车祸中丧生。结果,他们不得不搬到一所小房子里。Tony 变成了另外一个人。)可知选择 A。

9、4D 解析:由文中第二自然段 He became silent and he even lost his interest in studies.Several times,I invited him to go out and play basketball with me,but he refused.I wanted to help him,but didnt know what to do.(他变得沉默并且对学习丧失了兴趣。我几次邀请他出 去打篮球,他都拒绝了。我想帮他,可不知道该怎么做。)可以推断,作者对 Tony的变化感到担心。所以选择 D。5B 解析:由 I was shocked.可推知 astonishment 是“惊讶”的意思。故选 B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 考试资料 > 中学考试

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1