2019高考英语一轮优编选题Unit1Friendship(含解析)新人教版必修1.doc

上传人:figureissue185 文档编号:1139775 上传时间:2019-05-08 格式:DOC 页数:7 大小:103.50KB
下载 相关 举报
2019高考英语一轮优编选题Unit1Friendship(含解析)新人教版必修1.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019高考英语一轮优编选题Unit1Friendship(含解析)新人教版必修1.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019高考英语一轮优编选题Unit1Friendship(含解析)新人教版必修1.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019高考英语一轮优编选题Unit1Friendship(含解析)新人教版必修1.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019高考英语一轮优编选题Unit1Friendship(含解析)新人教版必修1.doc_第5页
第5页 / 共7页
点击查看更多>>
资源描述

1、1Unit 1 Friendship李仕才一、阅读理解。The story of Sir Nicholas Winton is the one that you would imagine could only happen on the silver screen. Sir Nicholas Winton was a British man who went to heroic efforts, potentially putting himself at risk, during World War II. Sir Winton was responsible for ensuring t

2、he safety of six hundred and sixty-nine Jewish children by aiding their escape from countries occupied by Nazis. Finally, the Jewish children were brought to England where he worked to make sure families in his native country would help the kids by taking them into their homes.Recently, this unbelie

3、vable story has again been making the rounds on the Internet, particularly after a rerun of the BBC show called “Thats Life”, which featured Sir Winton. People around the world were moved at the details of the story, with saying it to be the best story theyve ever seen.Sir Winton kept his entire pla

4、n completely secret, even his wife had no idea about his planning until fifty years later. After the war, years passed and many people remained in the dark about Sir Wintons extraordinary achievement. Some fifty years later, his wife Greta was searching in their house and discovered a Wintons notebo

5、ok which documented the names of all the children. She worked with BBC and they produced a TV episode (插曲) of their program “Thats Life” that served as an honor for Sir Wintons work.In 2003, Sir Winton was knighted by the Queen of England for his work. He also was even nominated for a Nobel Peace Pr

6、ize. He also had a small planet named after him by Czech astronomers. Sir Winton died peacefully in his sleep at the old age of one hundred and six, in 2015. Leaders around the world paid tribute (悼念). Israels ambassador to the United Kingdom, Daniel Taub, said, “He was a hero of our time, having sa

7、ved 669 Jewish children from Nazis. His story, as a point of light in a period of darkness, will forever be remembered.”1.What happened to the 669 Jewish children?A. They were killed by Nazis.2B. They returned to their own homes.C. They fled to their native countries.D. They were raised by English f

8、amilies.2.What made Wintons story spread widely?A. Peoples chatting online.B. The program “Thats Life”.C. His wifes promotion.D. Praises from some leaders.3.Which of the following can replace the underlined expression “remained in the dark, in Paragraph 3?A. felt doubtful B. remained movedC. knew no

9、thing D. criticized something4.What do we know about Winton?A. He was born in 1909.B. Nazis tried to arrest him.C. He named a small planet.D. Many children paid tribute to him.【文章大意】文章主要讲述 Sir Nicholas Winton在纳粹期间帮助 669个犹太孩子逃到英国的故事。如今而且 BBC把这一故事搬上荧幕,让大众知道在黑暗时期还有这样一个英雄给人们带来光明。1.D 【解析】细节理解题。根据文章第一段中的“

10、Finally, the Jewish children were brought to England where he worked to make sure families in his native country would help the kids by taking them into their homes.”可知,669 个犹太人孩子被带到了英国,并由英国家庭收养。故选 D。3.C 【解析】词义猜测题。根据前面的句意可知,Sir Nicholas Winton 一直对自己的英雄事迹保密,甚至是他的妻子。所以,此处应为不为人们所知道。故选 C。4.A 【解析】细节理解题。根

11、据最后一段中“Sir Winton died peacefully in his sleep 3at the old age of one hundred and six, in 2015.”可知,Sir Winton 生于 1909年。故选 A。二、单句语法填空1He is such a clever man that he always holds everything in his (powerful)答案:power2I think we should not return the book to the library now because it is (exact) what w

12、e need.答案:exactly3There is no sense (upset) yourself about it now. Look forward and everything will be all right.答案:upsetting4The early pioneers had to go many hardships to settle in the new land.答案:through5 (suffer) such a heavy loss, the boss didnt have the courage to go on with his business.答案:Ha

13、ving suffered6I was very nervous because it was the first time that I (invite) to an opening banquet.答案:had been invited7Lily cant fall asleep, extremely (concern) about the result of her maths test.答案:concerned8(湖南卷)Children,when (accompany) by their parents,are allowed to enter the stadium.答案:acco

14、mpanied9Since we all live under one room, we should learn how to get along well one another.答案:with10When you hunt for a job,it is not your book knowledge but your experience matters more.答案:that三、完形填空。A taxi driver taught me a lesson in customer satisfaction and expectations.Inspiring speakers 1 th

15、ousands of dollars to give this kind of training to corporate directors and staff.It cost me only a $12 2 ride.I had 3 into Dallas just for the purpose of calling on a client.Time was precious and my 4 included a quick roundtrip from and back to the airport.A 5 taxi pulled up.The driver rushed to 6

16、the passenger door for me and made sure I 4was 7 seated before he closed the door.As he got in the drivers seat,he 8 that the neatly folded Wall Street Journal next to me was for my use.He then showed me several 9 and asked me what type of music I would enjoy.I could not believe the 10 I was receivi

17、ng!I took the opportunity to say, “ 11 you take great pride in your work.You must have a 12 to share.”“You bet, ”he 13 , “I used to be in Corporate America.But I was tired of thinking my best would never be good enough.I 14 to find my right position in life,where I could feel 15 of being the best.I

18、love driving cars,and feeling like I have done a full days work and done it 16 So I chose to become a 17 One thing I know for sure,to be good in my business I just have to meet the expectations of my passengers. 18 ,to be great in my business,I have to go 19 the customers expectations!”The taxi driv

19、er taught me a great life 20 :Go an extra mile when providing any service to others.【解题导语】 本文主要讲述了一名出租车司机给作者上了一堂关于如何达到客户满意和期望的课。1A.offer BchargeCpay DaffordB 解析:根据空后的“thousands of dollars to give this kind of training to corporate directors and staff.It cost me only a $12”可知,励志演讲家的培训是要收费的。charge 表示“

20、收费” ,符合语境。2A.taxi BbusCcar DtrainA 解析:根据文章第一句可知,出租车司机收作者 12美元。3A.driven BflownCran DcycledB 解析:根据第二段第二句可知,作者当时是乘飞机去的。4A.hope BpurposeCplan DchoiceC 解析:根据语境可知,时间很珍贵,作者的计划中包括往返机场的旅程。55A.private BroughCslow DcleanD 解析:根据下文的“the neatly folded Wall Street Journal next to me was for my use”可推知,出租车很干净。6A.o

21、pen BlockCpush DshutA 解析:结合“the passenger door for me”可推知,司机赶快跑过来给作者开车门。7A.silently BcomfortablyCtightly DcasuallyB 解析:根据语境可推知,该司机注重乘客的满意度,所以他一定确保作者乘坐舒适。8A.declared BconcludedCfound DmentionedD 解析:根据语境可推知,司机向乘客提醒有杂志可看。mention“提到” 。9A.pictures BmapsCtapes DbooksC 解析:根据空后的“asked me what type of music

22、I would enjoy”可推知,司机给作者拿出几盘音乐磁带让他选择。10A.service BgiftCinvitation DadviceA 解析:根据空后的“I was receiving”可推知,作者对出租车司机提供的服务非常吃惊,不敢相信。receive the service“接受服务” 。11A.Actually BObviouslyCGradually DSuddenlyB 解析:由空后的“You must have a to share.”以及语境可推知,显而易见,作者认为出租车司机为自己的工作自豪。12A.chance BsecretCstory DrideC 解析:根据

23、空后的“to share”以及语境可推知,此处表示有故事分享。613A.whispered BarguedCsighed DrepliedD 解析:根据语境可知,司机回应了作者的推断。14A.decided BpromisedChappened DhesitatedA 解析:根据空前的“I was tired of thinking”可推知,司机决定行动起来,找到生活中合适的位置。15A.careful BproudCafraid DcuriousB 解析:根据第三段第二句的“you take great pride in your work”可推知,司机想做到最好并为自己的工作自豪。16A.

24、early BrapidlyCcautiously DwellD 解析:根据语境可推知,司机想把工作做好。17A.driver BdirectorCclient DspeakerA 解析:根据语境可知,他决定转行当一名司机。18A.Besides BThereforeCHowever DPerhapsC 解析:根据语境可知,上下文表示逻辑上的转折关系,故用 However“然而” 。19A.against BwithinCover DbeyondD 解析:根据文章最后一句可知,要想做到最好,就要多为客户考虑,超出客户的期望。beyond“超出” 。20A.method BexperienceC

25、lesson DstandardC 解析:根据文章开头可知,此处表示司机给作者上了生动的一课。四、单句改错1If we let this situation go as it is,our environment will suffer from a great destruction. 答案:去掉 from72While travelled in Europe, he found many interesting things and experienced different cultures. 答案:travelledtravelling3It was nearly a day sinc

26、e he realized his mistakes and apologized to his friend Peter. 答案:sincebefore4It was raining cats and dogs, thus added their difficulty in transporting the supplies to the earthquakestricken areas. 答案:addedadding5I was very grateful to Anna for giving me the opportunity to join in the club. 答案:去掉 in

27、五、单元语法直接引语和间接引语()1Anne said that she doesnt want to take part in the contest. 答案:doesntdidnt2Mr. Lin asked me that whether I would go back the next week. 答案:去掉 that3The manager said that she would go to Beijing this morning. 答案:thisthat4Alice asked me whether I had seen the film three days ago. 答案:agobefore5He asked me how I am getting along with my project. 答案:amwas

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 考试资料 > 中学考试

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1