职称英语理工类B级-3及答案解析.doc

上传人:ownview251 文档编号:1465708 上传时间:2020-02-28 格式:DOC 页数:16 大小:87.50KB
下载 相关 举报
职称英语理工类B级-3及答案解析.doc_第1页
第1页 / 共16页
职称英语理工类B级-3及答案解析.doc_第2页
第2页 / 共16页
职称英语理工类B级-3及答案解析.doc_第3页
第3页 / 共16页
职称英语理工类B级-3及答案解析.doc_第4页
第4页 / 共16页
职称英语理工类B级-3及答案解析.doc_第5页
第5页 / 共16页
点击查看更多>>
资源描述

1、职称英语理工类 B级-3 及答案解析(总分:99.00,做题时间:90 分钟)一、B第 1部分:词汇选项/B(总题数:15,分数:15.00)1.The indecisive man was readily persuaded to change his mind again.(分数:1.00)A.easilyB.hardlyC.subtlyD.suddenly2.The chemical is deadly to rats but safe to cattle.(分数:1.00)A.fatalB.hatefulC.goodD.useful3.We consume a lot more tha

2、n we are able to produce.(分数:1.00)A.wasteB.buyC.useD.sell4.It doesnt stand to reason that he would lie,(分数:1.00)A.seem logicalB.look pleasantC.appear obviousD.sound important5.The father was unwilling to give his son the keys to his car.(分数:1.00)A.reluctantB.eagerC.pleasedD.angry6.I have no alternat

3、ive but to report him to the local police.(分数:1.00)A.opinionB.meansC.choiceD.selection7.We tried to restrict our conversation to arguments relevant to the topic.(分数:1.00)A.putB.suitC.confineD.resort8.During his lifetime he was able to accumulate quite a fortune.(分数:1.00)A.controlB.spendC.collectD.ex

4、change9.I wonder what your aim in life is.(分数:1.00)A.symbolB.goalC.actionD.attitude10.The conference explored the possibility of closer trade links.(分数:1.00)A.deniedB.investigatedC.stressedD.created11.Winston Churchill gave a moving speech.(分数:1.00)A.nervousB.foolishC.stirringD.fast12.Its impolite t

5、o cut in when two persons are holding a conversation,(分数:1.00)A.leaveB.talk loudlyC.stand upD.interrupt13.As a writer, he turned out three novels that year.(分数:1.00)A.refusedB.readC.producedD.accepted14.Almost all economists agree that nations gain by trading with one another.(分数:1.00)A.workB.profit

6、C.relyD.prove15.It is useless to argue with him once he has made up his mind.(分数:1.00)A.settledB.solvedC.saidD.decided二、B第 2部分:阅读判断/B(总题数:6,分数:6.00)16.In some cases managers have to learn how to write programs so as to work out computerized information systems that suit their own companies best.(分数:

7、1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned17.At present about 10% of American citizens possess a microcomputer.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned18.It is unnecessary for a neighborhood baker to use a computer in his shop.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned19.Computeri

8、zed firms would rather employ business graduates than computer science graduates because it is easier to train the former into qualified employees.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned20.Today, conventional financial controls are still exercised in some minor areas such as billing and vo

9、cational training.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned21.One thing that managers do not have to understand is how computers work.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned三、B第 3部分:概括大意与完成句子(总题数:8,分数:8.00)22.Paragraph 2 1(分数:1.00)填空项 1:_23.Paragraph 3 1(分数:1.00)填空项 1:_24.Paragraph

10、 4 1(分数:1.00)填空项 1:_25.Paragraph 5 1(分数:1.00)填空项 1:_26.British people have the habit of reading newspapers in the 1.(分数:1.00)填空项 1:_27.Many local newspapers in Britain are making 1.(分数:1.00)填空项 1:_28.Local newspapers are well received because they carry articles that please 1.(分数:1.00)填空项 1:_29.Loca

11、l newspapers rarely give opinions on 1.(分数:1.00)填空项 1:_四、B第 4部分:阅读理解/B(总题数:5,分数:15.00)30.Which of the following is true of whales?(分数:3.00)A.They wont be confused by noises.B.They are deaf to noises.C.Their ability to reproduce will be lowered by high-level noises.D.Their hearing will be damaged by

12、high-level noises.31.According to the passage, what will scientists most probably do in the future?(分数:3.00)A.They will work hard to reduce ocean noise pollution.B.They will protect animals from harmful noises.C.They will try to set a limit of 120 decibels.D.They will study the effect of ocean noise

13、 pollution.32.According to the passage, natural sounds include all of the following EXCEPT(分数:3.00)A.sounds made by animals themselves.B.ocean drilling.C.underwater earthquakes.D.the breaking of ice fields.33.Which of the following is discussed in the third paragraph?(分数:3.00)A.The same noise level

14、produces a different effect on land and in the ocean.B.Different places may have different types of noises.C.The decibel is not a suitable unit for measuring underwater noise.D.Different ocean animals may have different reactions to noises.34.According to the passage, which of the following is incre

15、asingly dangerous to sea creatures?(分数:3.00)A.The sound of a car.B.The sound of voices.C.Man-made noise pollution.D.The sound of steps.五、B第二篇/B(总题数:5,分数:15.00)35.Lifetime employment in the Japanese company means that the employee(分数:3.00)A.leaves his company only when business is bad.B.gets a job so

16、on after he leaves school or university.C.can work there throughout his career.D.can have his serious mistakes in work corrected.36.The Japanese worker is fond of his companys products because of(分数:3.00)A.his marriage with the daughter of the president.B.the close link between him and his company.C

17、his willingness to work overtime.D.his active participation in quality control.37.The passage mainly discusses(分数:3.00)A.how lifetime employment works in Japan.B.what benefits lifetime employment has brought to Japanese workers.C.what lifetime employment is.D.how lifetime employment is viewed.38.Wh

18、ich of the following statements is INCORRECT?(分数:3.00)A.Family and company interests are equally important.B.The Japanese worker is very loyal to his company.C.Ones future is guaranteed through hard work.D.Devotion to ones company is encouraged.39.Lifetime employment influences ones(分数:3.00)A.achiev

19、ements at work.B.performance at work.C.career options.D.attitude toward work.六、B第三篇/B(总题数:5,分数:15.00)40.How did Daedalus manage to escape to Sicily, according to the passage?(分数:3.00)A.He killed the guards and got out of the island.B.A god came to rescue him and took him away.C.His son came to rescu

20、e him and took him away.D.He made wings of wax and flew away from the island.41.According to the English legend, King Bladud lost his life because(分数:3.00)A.he flew too far.B.he flew too high.C.he fell to the ground.D.he was hit by a stone.42.The priest failed to build the boat because(分数:3.00)A.he

21、could not raise enough money.B.his design was not scientific.C.he could not find enough copper.D.copper spheres could not be made as designed.43.According to the last paragraph, man could not fly with flapping-wing flying machines because(分数:3.00)A.he could not develop adequate power with his arms a

22、nd legs.B.he knew nothing about the movement of the air.C.they were made of heavy metal.D.they were made of light feathers.44.The first scientific air flight was designed by(分数:3.00)A.a Greek.B.an Englishman.C.a Chinese.D.an Italian.七、B第 5部分:补全短文/B(总题数:5,分数:10.00)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_八

23、B第 6部分:完形填空/B(总题数:15,分数:15.00)A.ButB.SoC.NowD.HoweverA.muchB.soC.veryD.suchA.technicalB.richC.thoseD.professionalA.desertB.trainsC.transportationD.goodsA.got rid ofB.raisedC.avoidedD.loweredA.seatB.paceC.placeD.vacancyA.oughtB.addedC.usedD.ledA.wingsB.enginesC.pilotsD.speedA.camelsB.shipsC.poundsD.

24、carsA.awayB.as many asC.outD.as much asA.sometimesB.occasionallyC.neitherD.neverA.oneB.threeC.twoD.fourA.probableB.possibleC.improbableD.impossibleA.quickB.shortC.goodD.noA.ageB.seriesC.yearD.period职称英语理工类 B级-3 答案解析(总分:99.00,做题时间:90 分钟)一、B第 1部分:词汇选项/B(总题数:15,分数:15.00)1.The indecisive man was readily

25、 persuaded to change his mind again.(分数:1.00)A.easily B.hardlyC.subtlyD.suddenly解析:2.The chemical is deadly to rats but safe to cattle.(分数:1.00)A.fatal B.hatefulC.goodD.useful解析:3.We consume a lot more than we are able to produce.(分数:1.00)A.wasteB.buyC.use D.sell解析:4.It doesnt stand to reason that h

26、e would lie,(分数:1.00)A.seem logical B.look pleasantC.appear obviousD.sound important解析:5.The father was unwilling to give his son the keys to his car.(分数:1.00)A.reluctant B.eagerC.pleasedD.angry解析:6.I have no alternative but to report him to the local police.(分数:1.00)A.opinionB.meansC.choice D.selec

27、tion解析:7.We tried to restrict our conversation to arguments relevant to the topic.(分数:1.00)A.putB.suitC.confine D.resort解析:8.During his lifetime he was able to accumulate quite a fortune.(分数:1.00)A.controlB.spendC.collect D.exchange解析:9.I wonder what your aim in life is.(分数:1.00)A.symbolB.goal C.act

28、ionD.attitude解析:10.The conference explored the possibility of closer trade links.(分数:1.00)A.deniedB.investigated C.stressedD.created解析:11.Winston Churchill gave a moving speech.(分数:1.00)A.nervousB.foolishC.stirring D.fast解析:12.Its impolite to cut in when two persons are holding a conversation,(分数:1.

29、00)A.leaveB.talk loudlyC.stand upD.interrupt 解析:13.As a writer, he turned out three novels that year.(分数:1.00)A.refusedB.readC.produced D.accepted解析:14.Almost all economists agree that nations gain by trading with one another.(分数:1.00)A.workB.profit C.relyD.prove解析:15.It is useless to argue with him

30、 once he has made up his mind.(分数:1.00)A.settledB.solvedC.saidD.decided 解析:二、B第 2部分:阅读判断/B(总题数:6,分数:6.00)16.In some cases managers have to learn how to write programs so as to work out computerized information systems that suit their own companies best.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mention

31、ed解析:17.At present about 10% of American citizens possess a microcomputer.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned解析:18.It is unnecessary for a neighborhood baker to use a computer in his shop.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned解析:19.Computerized firms would rather employ busi

32、ness graduates than computer science graduates because it is easier to train the former into qualified employees.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned解析:20.Today, conventional financial controls are still exercised in some minor areas such as billing and vocational training.(分数:1.00)A.A.

33、 Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned解析:21.One thing that managers do not have to understand is how computers work.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned解析:三、B第 3部分:概括大意与完成句子(总题数:8,分数:8.00)22.Paragraph 2 1(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:F)解析:23.Paragraph 3 1(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:D)解析:24.Paragraph

34、4 1(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:A)解析:25.Paragraph 5 1(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:B)解析:26.British people have the habit of reading newspapers in the 1.(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:C)解析:27.Many local newspapers in Britain are making 1.(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:A)解析:28.Local newspapers are well received because they carry

35、 articles that please 1.(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:D)解析:29.Local newspapers rarely give opinions on 1.(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:E)解析:四、B第 4部分:阅读理解/B(总题数:5,分数:15.00)30.Which of the following is true of whales?(分数:3.00)A.They wont be confused by noises.B.They are deaf to noises.C.Their ability to reproduce w

36、ill be lowered by high-level noises.D.Their hearing will be damaged by high-level noises. 解析:31.According to the passage, what will scientists most probably do in the future?(分数:3.00)A.They will work hard to reduce ocean noise pollution.B.They will protect animals from harmful noises. C.They will tr

37、y to set a limit of 120 decibels.D.They will study the effect of ocean noise pollution.解析:32.According to the passage, natural sounds include all of the following EXCEPT(分数:3.00)A.sounds made by animals themselves.B.ocean drilling. C.underwater earthquakes.D.the breaking of ice fields.解析:33.Which of

38、 the following is discussed in the third paragraph?(分数:3.00)A.The same noise level produces a different effect on land and in the ocean. B.Different places may have different types of noises.C.The decibel is not a suitable unit for measuring underwater noise.D.Different ocean animals may have differ

39、ent reactions to noises.解析:34.According to the passage, which of the following is increasingly dangerous to sea creatures?(分数:3.00)A.The sound of a car.B.The sound of voices.C.Man-made noise pollution. D.The sound of steps.解析:五、B第二篇/B(总题数:5,分数:15.00)35.Lifetime employment in the Japanese company mea

40、ns that the employee(分数:3.00)A.leaves his company only when business is bad.B.gets a job soon after he leaves school or university.C.can work there throughout his career. D.can have his serious mistakes in work corrected.解析:36.The Japanese worker is fond of his companys products because of(分数:3.00)A

41、his marriage with the daughter of the president.B.the close link between him and his company. C.his willingness to work overtime.D.his active participation in quality control.解析:37.The passage mainly discusses(分数:3.00)A.how lifetime employment works in Japan. B.what benefits lifetime employment has

42、 brought to Japanese workers.C.what lifetime employment is.D.how lifetime employment is viewed.解析:38.Which of the following statements is INCORRECT?(分数:3.00)A.Family and company interests are equally important. B.The Japanese worker is very loyal to his company.C.Ones future is guaranteed through ha

43、rd work.D.Devotion to ones company is encouraged.解析:39.Lifetime employment influences ones(分数:3.00)A.achievements at work.B.performance at work.C.career options.D.attitude toward work. 解析:六、B第三篇/B(总题数:5,分数:15.00)40.How did Daedalus manage to escape to Sicily, according to the passage?(分数:3.00)A.He k

44、illed the guards and got out of the island.B.A god came to rescue him and took him away.C.His son came to rescue him and took him away.D.He made wings of wax and flew away from the island. 解析:41.According to the English legend, King Bladud lost his life because(分数:3.00)A.he flew too far.B.he flew to

45、o high.C.he fell to the ground. D.he was hit by a stone.解析:42.The priest failed to build the boat because(分数:3.00)A.he could not raise enough money.B.his design was not scientific.C.he could not find enough copper.D.copper spheres could not be made as designed. 解析:43.According to the last paragraph,

46、 man could not fly with flapping-wing flying machines because(分数:3.00)A.he could not develop adequate power with his arms and legs. B.he knew nothing about the movement of the air.C.they were made of heavy metal.D.they were made of light feathers.解析:44.The first scientific air flight was designed by

47、分数:3.00)A.a Greek.B.an Englishman.C.a Chinese.D.an Italian. 解析:七、B第 5部分:补全短文/B(总题数:5,分数:10.00)填空项 1:_ (正确答案:D)解析:填空项 1:_ (正确答案:A)解析:填空项 1:_ (正确答案:E)解析:填空项 1:_ (正确答案:B)解析:填空项 1:_ (正确答案:F)解析:八、B第 6部分:完形填空/B(总题数:15,分数:15.00)A.ButB.So C.NowD.However解析:A.muchB.soC.very D.such解析:A.technicalB.richC.those D.professional解析:A.desertB.trains C.transportationD.goods解析:A.got rid of B.raisedC.avoidedD.lowered解析:A.seatB.paceC.placeD.vacancy 解析:A.oughtB.added C.usedD.led解析:A.wings B.enginesC.pilotsD.speed解析:A.camelsB.ships C.poundsD.cars解析:A.awayB.as many asC.outD.as much as 解析:A.so

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
  • JUS B G8 226-1982 Ores and concentrates Manganese ores Sampling《矿石及精矿 锰矿石 取样》.pdf JUS B G8 226-1982 Ores and concentrates Manganese ores Sampling《矿石及精矿 锰矿石 取样》.pdf
  • JUS B G8 230-1986 Ores and concentrates Manganese ores and concentrates Determination of aluminium copper lead and zine contents Flame atomic absorption spectrometric method《矿石及精矿,.pdf JUS B G8 230-1986 Ores and concentrates Manganese ores and concentrates Determination of aluminium copper lead and zine contents Flame atomic absorption spectrometric method《矿石及精矿,.pdf
  • JUS B G8 232-1984 Ores and concentrates Manganese ores Determination of hygroscopic moisture content in analitical samples Gravimetric method《矿石及精矿 锰矿石 分析试样中吸湿量的测定 重量法》.pdf JUS B G8 232-1984 Ores and concentrates Manganese ores Determination of hygroscopic moisture content in analitical samples Gravimetric method《矿石及精矿 锰矿石 分析试样中吸湿量的测定 重量法》.pdf
  • JUS B G8 300-1988 Ores and concentrates Chromlum ores and concentrates Hethods for chemical ana-lysis General instructions《矿石及精矿 铬矿石及精矿 化学分析方法 一般说明》.pdf JUS B G8 300-1988 Ores and concentrates Chromlum ores and concentrates Hethods for chemical ana-lysis General instructions《矿石及精矿 铬矿石及精矿 化学分析方法 一般说明》.pdf
  • JUS B G8 302-1988 Ores and concentrates Chromium ores Determination of hygroscoplc nolsture con-tent iu analytical samples Gravimetric method《矿石及精矿 铬矿石 分析试样中吸湿量的测定 重量法》.pdf JUS B G8 302-1988 Ores and concentrates Chromium ores Determination of hygroscoplc nolsture con-tent iu analytical samples Gravimetric method《矿石及精矿 铬矿石 分析试样中吸湿量的测定 重量法》.pdf
  • JUS B G8 303-1988 Ores and concentrates Cbromium ore and concentrates Determinat ion of chromium content Titriuetric method《矿石及精矿 铬矿石及精矿 测定铬含量 滴定法》.pdf JUS B G8 303-1988 Ores and concentrates Cbromium ore and concentrates Determinat ion of chromium content Titriuetric method《矿石及精矿 铬矿石及精矿 测定铬含量 滴定法》.pdf
  • JUS B G8 304-1988 Ores and concentrates Cbromium ores Determination of calcium and magnesium contents EUTA titrimetric method《矿石及精矿 铬矿石 钙含量和镁含量测定方法 EDTA滴定法》.pdf JUS B G8 304-1988 Ores and concentrates Cbromium ores Determination of calcium and magnesium contents EUTA titrimetric method《矿石及精矿 铬矿石 钙含量和镁含量测定方法 EDTA滴定法》.pdf
  • JUS B G8 305-1988 Ores and concentrates Chromium ores and concentrates Determination of silicon content Spectrometric and gravimetric mcthods《矿石及精矿 铬矿石及精矿 测定含硅量 光谱法和重量法》.pdf JUS B G8 305-1988 Ores and concentrates Chromium ores and concentrates Determination of silicon content Spectrometric and gravimetric mcthods《矿石及精矿 铬矿石及精矿 测定含硅量 光谱法和重量法》.pdf
  • JUS B G8 306-1989 Chrottium ores Determiuation of total iron content Titrimetric method after reduction《铬矿石 全铁含量的测定 还原后滴定法》.pdf JUS B G8 306-1989 Chrottium ores Determiuation of total iron content Titrimetric method after reduction《铬矿石 全铁含量的测定 还原后滴定法》.pdf
  • 相关搜索

    当前位置:首页 > 考试资料 > 职业资格

    copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
    备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1