【考研类试卷】考研英语-502及答案解析.doc

上传人:孙刚 文档编号:1397960 上传时间:2019-12-04 格式:DOC 页数:19 大小:96KB
下载 相关 举报
【考研类试卷】考研英语-502及答案解析.doc_第1页
第1页 / 共19页
【考研类试卷】考研英语-502及答案解析.doc_第2页
第2页 / 共19页
【考研类试卷】考研英语-502及答案解析.doc_第3页
第3页 / 共19页
【考研类试卷】考研英语-502及答案解析.doc_第4页
第4页 / 共19页
【考研类试卷】考研英语-502及答案解析.doc_第5页
第5页 / 共19页
点击查看更多>>
资源描述

1、考研英语-502 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Section Use of Eng(总题数:0,分数:0.00)二、Greg Focker, played (总题数:20,分数:10.00)1.(分数:0.50)A.reproachB.apprehensionC.errorD.mistake2.(分数:0.50)A.NowB.DespiteC.ForD.Except3.(分数:0.50)A.exactlyB.veryC.specificD.special4.(分数:0.50)A.wanderedB.cameC.filteredD.went5.(分数:0.50)A.

2、sturdyB.elasticC.flexibleD.smooth6.(分数:0.50)A.forbidB.banC.avoidD.evade7.(分数:0.50)A.complimentsB.complacencyC.flatteringD.boast8.(分数:0.50)A.supposedB.composedC.disposedD.exposed9.(分数:0.50)A.decidingB.forcingC.pioneeringD.imposing10.(分数:0.50)A.bornB.caredC.yieldedD.reared11.(分数:0.50)A.rejectB.injectC

3、projectD.deject12.(分数:0.50)A.putB.cutC.condenseD.concentrate13.(分数:0.50)A.possessionB.repulsionC.obsessionD.compulsion14.(分数:0.50)A.fillB.takeC.commitD.bring15.(分数:0.50)A.ApprehensionB.PlausibilityC.ApprovalD.Resentment16.(分数:0.50)A.packedB.scrambledC.filledD.showered17.(分数:0.50)A.forB.onC.toD.in18

4、D. stagger(分数:0.50)A.B.C.D.19.(分数:0.50)A.fareB.expenditureC.expenseD.risk20.(分数:0.50)A.preservedB.deservedC.reservedD.conserved三、Section Reading Co(总题数:0,分数:0.00)四、Part A(总题数:0,分数:0.00)五、Text 1(总题数:5,分数:10.00)21.Which of the following is true according to the author?(分数:2.00)A.The role of state-fun

5、ded universities is to train students for a job.B.Every academic subject will do good to society and the economy somehow.C.Academic research and intelligent ideas are more important than “ornaments“.D.Money and usefulness are the criteria to judge the worth of a disciplin22.The authors primary purpo

6、se in writing this passage is to _.(分数:2.00)A.propose an academic discipline for young people wishing to be journalistsB.debate both sides of the proper pattern of Britains higher educationC.condemn Charles Clarke for his improper statements about higher educationD.contrast Charles Clarkes claim abo

7、ut higher education to that of his own23.Charles Clarke as described in the passage would probably agree that_.(分数:2.00)A.philosophy as an academic discipline in college should be canceledB.physics should be the topmost choice of disciplines for prospective journalistsC.the Daily Telegraph is poorly

8、 staffed and needs rearrangementD.there is no reason for the state to pay for subjects of higher education24.The second paragraph is meant to demonstrate that_.(分数:2.00)A.students of other disciplines than journalism are preferred employees of newspapersB.young people should learn other subjects tha

9、n journalism after leaving schoolC.veterans of the authors trade would give the same advice to puzzled youngstersD.young people should diversify their learning subjects to be better employed25.That many subjects taught at British colleges are useless is mainly owing to _.(分数:2.00)A.their falling sho

10、rt of the demands of economyB.their validity as a discipline being untestifiedC.their failure to meet the standards of university instructionD.their inability to arouse the interest of students六、Text 2(总题数:5,分数:10.00)26.From the first paragraph, we can see that Verizons announcement of price cuts _.

11、分数:2.00)A.has produced a positive effect on S & P Cable and Broadcasting indexB.will intensify the competition among Cable-TV operators in the near futureC.render aggressive price cuts from other cable outfits absolutely impossibleD.will make other cable operators offer multiple services like broad

12、band27.The author mentions the example of SBC to demonstrate that _.(分数:2.00)A.people at S & P are watching out for pressures of price cutsB.the revenue of cable industry has been growing steadilyC.SBCs undercutting affects cable broadband providers differentlyD.price pressures overshadow the growth

13、 of cable broadband business28.It can be inferred from the text that the economic slump _.(分数:2.00)A.dealt a greater blow to broadcasters for their dependence on ad spendingB.brought about a considerable downturn of U. S. advertising spendingC.slowed the revenue growth of cable operators during the

14、recent downturnD.kept the subscriptions for broadcasters at a lower level than cables29.Which of the following will help create a bright outlook for cable?(分数:2.00)A.higher levels of geopolitical anxietiesB.prospects of intensive competitionC.wars impact on advertising demandD.vigorous rates of high

15、speed data sign-ups30.It can be concluded from the passage that _.(分数:2.00)A.media operators should be highly sensitive to intensifying competitionB.transaction between NWS and Hughes wont pose a threat to media industryC.integrated media operators have advantages in the competitive media worldD.re

16、gulatory surveillance helps operators leverage their operating efficiencies七、Text 3(总题数:5,分数:10.00)31.The best title for this passage could be _.(分数:2.00)A.Gehmans Comment on Columbia AccidentB.NASAs Problems ExposedC.An Inquiry into Columbia AccidentD.A Reflection on Shuttles Safety32.Which of the

17、following statements is true?(分数:2.00)A.Superheated air damaged the Columbias left wing shortly after liftoff.B.NASAs rejection of satellite images was one of the focuses of Wednesdays hearing.C.Gehman complained a lot about the harsh assessment of space agencys inaction.D.The Investigative Board is

18、 monitoring the coordination between NASA and NIM33.What does the word “they“ (Par(分数:2.00)A.3, Line 2) refer to?A. “questions“ (Para. 3, Line 1)B. “answers“ (Para. 3, Line 1)C. “reporters“ (Para. 3, Line 1)D. “investigators“ (Para. 4, Line 1)34.Gehman believed that had its administrators known the

19、damage to Columbia, NASA would_.(分数:2.00)A.have managed the rescue of the astronauts orbiting the earthB.still have been unable to conceive of any way to save the astronautsC.have attempted to help the astronauts out of danger unwillinglyD.have succeeded in repairing the damaged left wing of the shu

20、ttle35.Which of the following can best describe Gehmans attitude towards satellite images as mentioned in the passage?(分数:2.00)A.Indifferent.B.Approving.C.Unclear.D.Cautious.八、Text 4(总题数:5,分数:10.00)36.The author would most probably regard the. criticism of methanol as _.(分数:2.00)A.inaccurate because

21、 it ignores consumers concernsB.misguided because of its exclusively technological focusC.flawed because of the assumption on which it is basedD.invalid because it reflects the personal bias of the critics37.The author is primarily concerned with _.(分数:2.00)A.countering a flawed argument that dismis

22、ses a possible solution to a problemB.reconciling contradictory points of view about the nature of a problemC.identifying the strengths of possible solutions to a problemD.discussing a problem and arguing in favor of one solution to it38.According to the passage, incomplete combustion is more likely

23、 to occur with gasoline because_.(分数:2.00)A.the combustion of gasoline releases photochemically active hydrocarbonsB.the combustion of gasoline involves an intricate series of reactionsC.gasoline molecules have fewer carbon-carbon bondsD.gasoline is a carbon-based fuel with smaller molecules39.The p

24、assage suggests which of the following about air pollution?(分数:2.00)A.Further attempts to reduce emission from gasoline-fueled vehicles will not help lower urban air-pollution level.B.Attempts to reduce the pollutants that an individual gasoline-fueled vehicle emits have been largely unsuccessful.C.

25、Few serious attempts have been made to reduce the amount of pollutants emitted by gasoline-fueled vehicles.D.Pollutants emitted by gasoline-fueled vehicles are not the most critical source of urban air pollution.40.It can be inferred from the passage that a vehicle specifically designed to use metha

26、nol for fuel would_.(分数:2.00)A.be somewhat lighter in total body weight than a conventional vehicle fueled with gasolineB.have a larger and more powerful engine than a conventional vehicle fueled with gasolineC.average more miles per gallon than a “gasoline alone“ vehicle fueled with methanolD.have

27、a larger and heavier fuel tank than a “gasoline alone“ vehicle fueled with methanol九、Part B(总题数:0,分数:0.00)A41.(分数:2.00)填空项 1:_42.(分数:2.00)填空项 1:_43.(分数:2.00)填空项 1:_44.(分数:2.00)填空项 1:_45.(分数:2.00)填空项 1:_十一、Part C(总题数:0,分数:0.00)十二、Washington, June 22(总题数:5,分数:10.00)46.(分数:2.00)_47.(分数:2.00)_48.(分数:2.0

28、0)_49.(分数:2.00)_50.(分数:2.00)_十三、Section Writing(总题数:0,分数:0.00)十四、Part A(总题数:1,分数:10.00)51.You should write about 100 words neatly on Answer Sheet 2.(分数:10.00)_十五、Part B(总题数:1,分数:20.00)52. (分数:20.00)_考研英语-502 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Section Use of Eng(总题数:0,分数:0.00)二、Greg Focker, played (总题数:20,分

29、数:10.00)1.(分数:0.50)A.reproach B.apprehensionC.errorD.mistake解析:reproach(责备,指责)符合句意,与上文的 punishment和 criticism相对应。B(理解),红颜色不一定代表着错误,所以 C、D 不对。2.(分数:0.50)A.NowB.DespiteC.ForD.Except 解析:本题涉及上下文语义逻辑的把握。上文说要多赞扬孩子,保护孩子的自尊对孩子的成长有益,而空格句却指出奖励绶带可能令孩子窒息,这种转折性语义只有选项 D能表达,except that 意为“只是,不过”,故为正确答案。3.(分数:0.50)

30、A.exactlyB.very C.specificD.special解析:very 作形容词时有“就是那个,恰是”的含义。4.(分数:0.50)A.wanderedB.cameC.filtered D.went解析:上文中的 gradually是个重要的提示,C 项有“慢慢逐渐地进入”的含义。5.(分数:0.50)A.sturdy B.elasticC.flexibleD.smooth解析:本题考查形容词辨析。依据下文,A(坚实的)应为正确答案。B(有弹性的),c(灵活的)。6.(分数:0.50)A.forbidB.banC.avoid D.evade解析:本题涉及动词辨析以及对上下文的理解

31、C 项符合句意,是正确答案。D(逃避)。7.(分数:0.50)A.compliments B.complacencyC.flatteringD.boast解析:本题考查词语辨析,A(称赞)是正确答案。而 B(自鸣得意),C(奉承),D(吹嘘)都可以排除。8.(分数:0.50)A.supposedB.composedC.disposedD.exposed 解析:本题考查词汇知识,根据句意,D(被披露)为答案项。A(猜测),B(谱写),C(处置)均不符句意。9.(分数:0.50)A.decidingB.forcingC.pioneering D.imposing解析:本题考查考生对词义的准确把握

32、C(倡导)符合句意,为答案。10.(分数:0.50)A.bornB.caredC.yieldedD.reared 解析:rear 有“养育”的含义,这里符合句意,是正确答案。A 项与后面的。the philosophy 不相符合。11.(分数:0.50)A.rejectB.inject C.projectD.deject解析:本题考查动词搭配知识。injectinto(向中注 Ok)符合句意。12.(分数:0.50)A.putB.cutC.condenseD.concentrate 解析:本题考查词语搭配,D 项正确。13.(分数:0.50)A.possessionB.repulsionC.

33、obsession D.compulsion解析:本题考查考生词汇知识。C(着迷,摆脱不了的思想)为正确答案。B(排斥,反感),D (强迫)。14.(分数:0.50)A.fill B.takeC.commitD.bring解析:fill 有“满足,履行”的含义,符合句意,为正确答案。15.(分数:0.50)A.ApprehensionB.PlausibilityC.Approval D.Resentment解析:本题涉及上下文语义的把握。后文的 punishment是一个很好的提示,因此 C(赞成,认可)为正确答案,A(忧虑,理解),B(看似可信性),D(怨恨)。16.(分数:0.50)A.p

34、ackedB.scrambledC.filledD.showered 解析:本题考查词语搭配。showerwith(向倾注)是正确答案。A(拥挤),B(爬行,勉强拼凑)。17.(分数:0.50)A.forB.on C.toD.in解析:本题考查定语从句,B 项为正确答案。18.D. stagger(分数:0.50)A.B. C.D.解析:本题考查词汇知识。下文的 the mildest brickbat(最温和的批评)是个很好的提示,所以应该选 B(崩溃)。A(摸索),C(蹒跚),D(摇晃,犹豫)。19.(分数:0.50)A.fareB.expenditureC.expense D.risk解

35、析:本题涉及搭配知识,at the expense of (以为代价)符合。20.(分数:0.50)A.preservedB.deserved C.reservedD.conserved解析:本题涉及词形相近的词汇的词义辨析。任何成就,即使微小也“值得”赞扬,故 B为正确答案。三、Section Reading Co(总题数:0,分数:0.00)四、Part A(总题数:0,分数:0.00)五、Text 1(总题数:5,分数:10.00)21.Which of the following is true according to the author?(分数:2.00)A.The role o

36、f state-funded universities is to train students for a job.B.Every academic subject will do good to society and the economy somehow. C.Academic research and intelligent ideas are more important than “ornaments“.D.Money and usefulness are the criteria to judge the worth of a disciplin解析:本题涉及作者的观点。根据第

37、四段第二句可知,作者认为所有的学科都会直接或间接地给社会带来好处。因此答案为 B。22.The authors primary purpose in writing this passage is to _.(分数:2.00)A.propose an academic discipline for young people wishing to be journalistsB.debate both sides of the proper pattern of Britains higher educationC.condemn Charles Clarke for his improper

38、statements about higher education D.contrast Charles Clarkes claim about higher education to that of his own解析:本题涉及文章的写作意图。综合全文可知,作者主要对 Clarke的观点进行批评,故此答案为 C。23.Charles Clarke as described in the passage would probably agree that_.(分数:2.00)A.philosophy as an academic discipline in college should be

39、canceled B.physics should be the topmost choice of disciplines for prospective journalistsC.the Daily Telegraph is poorly staffed and needs rearrangementD.there is no reason for the state to pay for subjects of higher education解析:这是一道推论题。根据第三段,尤其末句,可知 Clarke会认为 philosophy不能给社会带来直接的、实际的益处,可以取消。故答案为 A

40、24.The second paragraph is meant to demonstrate that_.(分数:2.00)A.students of other disciplines than journalism are preferred employees of newspapers B.young people should learn other subjects than journalism after leaving schoolC.veterans of the authors trade would give the same advice to puzzled y

41、oungstersD.young people should diversify their learning subjects to be better employed解析:本题涉及段落的写作意图。第二段均是例证,是为了证明第一段中作者的观点:报纸喜欢雇用其他专业的毕业生。答案为 A。25.That many subjects taught at British colleges are useless is mainly owing to _.(分数:2.00)A.their falling short of the demands of economyB.their validity

42、as a discipline being untestifiedC.their failure to meet the standards of university instructionD.their inability to arouse the interest of students 解析:这是一道细节题。根据第五段可知,答案应为 D。六、Text 2(总题数:5,分数:10.00)26.From the first paragraph, we can see that Verizons announcement of price cuts _.(分数:2.00)A.has pro

43、duced a positive effect on S & P Cable and Broadcasting indexB.will intensify the competition among Cable-TV operators in the near future C.render aggressive price cuts from other cable outfits absolutely impossibleD.will make other cable operators offer multiple services like broadband解析:这是一道推论题。根据

44、文章第一句中“cautious(谨慎而小心的)”及“However“后的句意,可以推定:有线电视经营商之间的竞争将趋激烈。故答案为 B。27.The author mentions the example of SBC to demonstrate that _.(分数:2.00)A.people at S & P are watching out for pressures of price cutsB.the revenue of cable industry has been growing steadilyC.SBCs undercutting affects cable broadb

45、and providers differentlyD.price pressures overshadow the growth of cable broadband business 解析:这是一道例证题。作者举 SBC的例子是为了证明作者在第二段第二句所表述的观点:宽带服务的增长面临着降价压力。故此答案为 D。28.It can be inferred from the text that the economic slump _.(分数:2.00)A.dealt a greater blow to broadcasters for their dependence on ad spend

46、ing B.brought about a considerable downturn of U. S. advertising spendingC.slowed the revenue growth of cable operators during the recent downturnD.kept the subscriptions for broadcasters at a lower level than cables解析:这是一道推论题。根据第三段可知,有线电视在最近的经济疲软中仍然保持比广播业的更快增长,是因为有线电视行业的收入主要依靠观众的收视费。这就暗示,经济疲软对广播业的打

47、击更大,因其对广告的依赖过强。所以答案为 A。29.Which of the following will help create a bright outlook for cable?(分数:2.00)A.higher levels of geopolitical anxietiesB.prospects of intensive competitionC.wars impact on advertising demandD.vigorous rates of high-speed data sign-ups 解析:这是一道是非判断题。根据第四段第二句可知答案为 D。30.It can be conclu

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
  • ASTM F2830-2011(2017) Standard Specification for Manufacture and Joining of Polyethylene (PE) Gas Pressure Pipe With a Peelable Polypropylene (PP) Outer Layer《制造和连接有可剥离聚丙烯(PP)外层的聚乙.pdf ASTM F2830-2011(2017) Standard Specification for Manufacture and Joining of Polyethylene (PE) Gas Pressure Pipe With a Peelable Polypropylene (PP) Outer Layer《制造和连接有可剥离聚丙烯(PP)外层的聚乙.pdf
  • ASTM F2831-2011 Standard Practice for Internal Non Structural Epoxy Barrier Coating Material Used In Rehabilitation of Metallic Pressurized Piping Systems《金属加压管道系统复原用内部非结构环氧障碍物涂层材料.pdf ASTM F2831-2011 Standard Practice for Internal Non Structural Epoxy Barrier Coating Material Used In Rehabilitation of Metallic Pressurized Piping Systems《金属加压管道系统复原用内部非结构环氧障碍物涂层材料.pdf
  • ASTM F2831-2012 Standard Practice for Internal Non Structural Epoxy Barrier Coating Material Used In Rehabilitation of Metallic Pressurized Piping Systems《金属压力管道系统修复用内部非结构环氧涂层材料的标准.pdf ASTM F2831-2012 Standard Practice for Internal Non Structural Epoxy Barrier Coating Material Used In Rehabilitation of Metallic Pressurized Piping Systems《金属压力管道系统修复用内部非结构环氧涂层材料的标准.pdf
  • ASTM F2831-2012(2017) Standard Practice for Internal Non Structural Epoxy Barrier Coating Material Used In Rehabilitation of Metallic Pressurized Piping Systems《金属压力管道系统修复用内部非结构环氧阻.pdf ASTM F2831-2012(2017) Standard Practice for Internal Non Structural Epoxy Barrier Coating Material Used In Rehabilitation of Metallic Pressurized Piping Systems《金属压力管道系统修复用内部非结构环氧阻.pdf
  • ASTM F2832-2011 Standard Guide for Accelerated Corrosion Testing for Mechanical Fasteners《机械紧固件加速腐蚀试验标准指南》.pdf ASTM F2832-2011 Standard Guide for Accelerated Corrosion Testing for Mechanical Fasteners《机械紧固件加速腐蚀试验标准指南》.pdf
  • ASTM F2832-2011(2016) Standard Guide for Accelerated Corrosion Testing for Mechanical Fasteners《机械紧固件加速腐蚀试验的标准指南》.pdf ASTM F2832-2011(2016) Standard Guide for Accelerated Corrosion Testing for Mechanical Fasteners《机械紧固件加速腐蚀试验的标准指南》.pdf
  • ASTM F2833-2011 Standard Specification for Corrosion Protective Fastener Coatings with Zinc Rich Base Coat and Aluminum Organic Inorganic Type《使用富锌底涂层和有机 无机铝防腐涂层的紧固件的标准规范》.pdf ASTM F2833-2011 Standard Specification for Corrosion Protective Fastener Coatings with Zinc Rich Base Coat and Aluminum Organic Inorganic Type《使用富锌底涂层和有机 无机铝防腐涂层的紧固件的标准规范》.pdf
  • ASTM F2833-2011(2017) Standard Specification for Corrosion Protective Fastener Coatings with Zinc Rich Base Coat and Aluminum Organic Inorganic Type《带有锌基涂层和铝制有机 无机型的防腐紧固件涂层的标准规格》.pdf ASTM F2833-2011(2017) Standard Specification for Corrosion Protective Fastener Coatings with Zinc Rich Base Coat and Aluminum Organic Inorganic Type《带有锌基涂层和铝制有机 无机型的防腐紧固件涂层的标准规格》.pdf
  • ASTM F2834-2010 Standard Specification for Induction Cooktops Counter Top Drop-in Mounted or Floor Standing《台面式、陷入安装式以及立地式电磁炉的标准规范》.pdf ASTM F2834-2010 Standard Specification for Induction Cooktops Counter Top Drop-in Mounted or Floor Standing《台面式、陷入安装式以及立地式电磁炉的标准规范》.pdf
  • 相关搜索

    当前位置:首页 > 考试资料 > 大学考试

    copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
    备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1